Tommy Rander

Tommy Rander

Speedwayjournalist och thrillerförfattare

Först ut i Sverige att skriva en hel bok om speedway är Tommy Rander. Hans livslånga intresse har resulterat i fyrfärgsboken Kurvornas konst. Tommy Rander har också givit ut thrillern Över gränsen. Tidigare blev Rockens Rollen mycket uppmärksammad bok på 70- och 80-talen. En musikklassiker.

Tommy Rander har en brokig bakgrund, som rockmusiker, journalist, skivproducent, tidnings- och radioman, tv-producent, organisatör och arrangör av turnéer och konserter, till exempel ANC-galan i Göteborg 1985. 

Men han är också, och har varit i flera år, ordförande i speedwayklubben Kaparna i Göteborg. Dit kom han 1988 och blev först styreslemedlem. 1995 började han producera speedway för TV3 och Sportkanalen. 1997 tar Kaparna steget upp i högsta serien. 2006 kliver Kaparna ner en serie. Nu är klubben vilande i väntan på att man ska få en bana att köra på i Göteborg.

Hans stora intressen i livet är politik, historia, musik och litteratur. Han reser mycket, är tvåbarnsfar och fortfarande en hyfsad rocksångare.

Över gränsen (kriminalroman): Tommy Rander gör här thrillerdebut. Han är mycket påläst om konflikten på Balkanhalvön. Boken utspelar sig på 90-talet, med en svensk familj i centrum.