Ricard A R Nilsson

Ricard A R Nilsson

Ny kriminalroman: Med döden som skugga

Ricard A R Nilsson, född 1976, är uppvuxen i Kristianstad och Los Angeles. Han dömdes år 2000 till livstids fängelse. Under sitt straff har han bland annat läst in en magisterexamen i psykologi och deltagit flitigt i TV-, radio- och tidningsdebatter om kriminalvård. Han debuterar som författare våren 2012 med thrillern Män utan nåd tillsammans med Pierre D Larancuent i författarduon Nilsson & Larancuent. Boken släpptes den 14 april på bokmässan i Örebro. 2013 kommer deras andra kriminalroman . 

Han medverkar också regelbundet med sin blogg i nättidskriften magasinetparagraf.se. Snart kommer han att bli krönikör på Para§raf istället. Då kommer bloggen att återfinnas på författarduons egen hemsida.

Män utan nåd (kriminalroman): Boken är en uppgörelse med ett Sverige där mänskliga rättigheter inte respekteras. Den speglar en verklighet som svenska myndigheter vill hemlighålla.

Med döden som skugga (kriminalroman): Författarduon återkommer med ännu en kriminalroman, efter sin uppmärksammade "Män utan nåd" i fjol.