Ronnie Haag

Ronnie Haag

 

"Charles Bukowski är en arbetarförfattare."

”1980 läste jag en recension i Göteborgs-Posten om En snuskgubbes anteckningar av Charles Bukowski. Jag inhandlade boken, läste och upptäckte en lysande berättare fylld av humor och smärta. Under 20 år har jag slagit följe med Bukowskis författarskap och nu dristat mig att skriva om hans liv.”

Det minns Ronnie Haag, författare till denna enda biografi om Bukowski som finns på svenska. Ronnie Haag har ett brokigt yrkesliv bakom sig, precis som Bukowski själv: hamnarbetare, nattportier, grovarbetare, hantlangare, flyttkarl, industrimålare, barnskötare, ungdomsledare, kyrkogårdsarbetare och biblioteksassistent.

PORTRÄTTFOTO: JAN GUSTAFSSON

 

Om Charles Bukowski (biografi, inbunen): Följ med in i Bukowskis privata värld, något som skiljer sig till en del från hans författarvärld och hans alter ego Henry Chinaski, i denna svenska originalbiografi.

Charles Bukowski - en biografi (pocket): Följ med in i Bukowskis privata värld, som till en del skiljer sig från hans alter ego Henry Chinaski. Och läs också översättaren Einar Heckschers förord.