Lindelöws Bokförlag

Om förlaget

 

Lindelöws ger ut svensk och utländsk skönlitteratur, faktaböcker och en hel del pocket. Biografier och kriminallitteratur har vi också satsat på.

Förlaget har funnits i 30 år. Bli ett BokStöd, följ förlaget på nära håll. 

 

Vill du finnas med på nyhetsutskick, skicka ett e-mail till info@lindelows.se : med namn, adress och din e-mailadress. Eller markera den rutan när du köper en bok.

Om manuskript som skickas till förlaget:
Vi tar emot manus men bara via vanlig postgång, i papperskopior. Men, tyvärr, det är bara ett fåtal som vi har möjlighet att ge ut. Skicka inte in hela ditt manus, utan bara ett smakprov. Då ger du oss en första uppfattning om ditt språk och något om innehållet. Om vi efter att ha läst detta vill fördjupa oss och läsa mer så hör vi av oss.
Förlaget får in flera manus varje vecka. Att samarbeta på detta sätt, så att din egen viktiga skrivprocess inte blir lidande, det är vår målsättning.

Lindelöws bokförlag startade 1989. Tidigt gavs böcker ut av den klassiska arbetarförfattaren Erik Johansson, mest känd för Fabriksmänniskan. Också Gun Ninnisdotter hade etablerat sig genom Spilld mjölk och röda tulpaner, en utlämnande självbiografisk roman. Det var så det började. Nu finns det många översättningar i utgivningen också, från Danmark, Norge, USA, England och nu senast Italien ... Den vanligaste utgivna genren är romanen. Det finns ungefär 300 titlar i lager.

Exempel på författare som finns med i utgivningen de senaste åren är: Tomas Espedal, Aino Trosell, Joseph Conrad, Karin Boye, Eduardo Galeano, Heinrich Böll, Margaret Mazzantini, Evert Taube, Edward Bunker, John Fante och Charles Bukowski.

Förlaget har en egen bokklubb, med aktuella författare, också från andra förlag. Bli medlem i FOLKBOKEN på hemsidan: www.folkboken.se .

Boken/böckerna skickas hem till dig, inom några dagar. Första och andra boken skickas PORTOFRITT. Portot är 60 kr om du beställer fler än två böcker. Över 2 kg böcker, då tillkommer en fraktkostnad istället, 100 kronor, och böckerna avhämtas som Postpaket, mot eventuellt postförskott.

Inga order expedieras till utlandet.

VÄLKOMMEN! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!