Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Joseph Conrad

Klassisk polsk författare, som skrev på engelska.

Joseph Conrad författarskap är digert och spänner över flera genrer: romaner, noveller, essäer, tidningsartiklar och brev. Denna polskfödde författare var 32 år då han 1889 gav ut sin första bok.

Mörkrets hjärta kom första gången ut i England 1902. I Sverige dröjde det ända till 1949 innan romanen publicerades. Einar Heckschers översättning är den tredje i ordningen till svenska.

Joseph Conrad besökte Afrika en gång i sitt liv. Denna resa resulterade i denna roman och en novell, Pionjärerna. Det blev en händelserik resa för sjökaptenen som älskade havets vidder. I ett brev till sin favoritmoster, innan han blev författare, skrev han från en handelsstation i Kongo:

"Som extra muntration är min hälsa långtifrån god. Var snäll och behåll det för dig själv – men sanningen är att jag under färden uppför floden fick feber fyra gånger på två månader; och sedan, i Stanley Falls (som är dess hemort), fick jag ett anfall av dysenteri som varade i fem dygn. Så jag känner mig en smula svag fysiskt, och inte så lite demoraliserad; och dessutom tror jag faktiskt att jag är offer för hemlängtan efter havet, trängtan efter att återigen få se ut över de oändliga vidder av saltvatten som vaggat mig så ofta, som så många gånger har lett mot mig under det glittrande solskenet en vacker dag, och som, många gånger även det, har vräkt hotelser om döden i ansiktet på mig med vindpiskat vitt skum virvlande från alla håll under en mörk decemberhimmel. Allt detta saknar jag."


Mörkrets hjärta
Joseph Conrad

Mörkrets hjärta ges ut i nyöversättning. Joseph Conrads bok har inspirerat många. I den oförglömliga vietnamfilmen Apocalyps Now spelas den demoniske Kurtz av Marlon Brando.

 Pris: 150 :- 

Mörkrets hjärta (pocket)
Joseph Conrad

Klassikern Mörkrets hjärta ges ut i nyöversättning. Romanen hittar fortfarande, ett sekel efter första utgivningen i England, ständigt nya läsare.

 Pris: 80 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.