Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Stig Hansén

Författare med över 20 böcker bakom sig

Stig Hansén, född i Malmö 1954, har tre barn och är nu bosatt i Stockholm. Han skriver på heltid sedan 1980, bokdebuterade 1982 och har skrivit reportageböcker, thrillers, noveller, romaner, debattböcker, porträtt av politiska tänkare. Han har också skrivit ett flertal böcker om konsten att skriva. Mer än 20 böcker. Och på senare år även skrivit dramatik för teaterscenen.

På Lindelöws har han givit ut flera böcker. Den senaste Livet på teatern: tio röster. Hittills har det blivit två reportageböcker, om visrockaren Mikael Wiehe och tevejournalisten Janne Josefsson - och romanen Inga äpplen på Manhattan. Tidigare novellsamlingen 8 x otrohet och pocketboken med triologin där Stig Hansén skriver om sin far, 4 x Far.

Men också den tidigare Ordfrontboken De svenska maoisterna och en bok om en stadsdel i Göteborg, Lindholmen berättar. Dessutom deltagit i antologin Det nya landet.

Han har också specialskrivit ett "Förord" till Heinrich Bölls novellsamling Doktor Murkes samlade tystnad och ett "Efterord" till Charles Bukowskis uppväxtklassiker Min oskuld och Pearl Harbor.

2016 översätter han också böckerna i serien 33 1/3 om Bob Dylans Highway 61 Revisted, Neil Youngs Harvest och David Bowies Low.

FOTO: SUNE FRIDELL


4 x far
Stig Hansén

Stig Hansen är bara två år då fadern överger honom. Denna pocket är tre böcker i en med olika persepktiv på en pojkes uppväxt.

 Pris: 135 :- 

8 x otrohet
Stig Hansén

I åtta noveller visas otrohetens många ansikten: mot den man älskar, mot barnen, mot syskonen, mot sig själv. Här visas på människors starka känslor.

 Pris: 125 :- 

Bob Dylan: Highway 61 Revisited
Mark Polizzotti

Bob Dylan är årets nobelpristagare i litteratur. En av hans absolut bästa skivor är denna, som ingick i den trilogi han spelade in på knappt ett år, 1965-66.

 Pris: 125 :- 

Bob Dylan: Highway 61 Revisited (pocket)
Mark Polizzotti

Bob Dylans skiva, HIGHWAY 61 REVISITED, är en av hans mest betydelsefulla. Denna bok handlar om den skivan, om inspelningen och människorna runt omkring.

 Pris: 70 :- 

David Bowie: Low
Hugo Wilcken

David Bowie gick bort i cancer den 10 januari 2016. Två dagar tidigare släppte han sitt sista album Blackstar. 2017 fyller Low 40 år.

 Pris: 125 :- 

De svenska maoisterna (pocket)
Stig Hansén

Självkritiska röster om 70-talets bokstavsvänster, bl a av Henning Mankell och Robert Aschberg. Vad förkastas och vad går att bygga vidare på?

 Pris: 70 :- 

Doktor Murkes samlade tystnad
Heinrich Böll

I tolv noveller berättar Heinrich Böll om efterkrigstidens Västtyskland. Berättelsernas kännetecken är satiren.

 Pris: 125 :- 

Inga äpplen på Manhattan
Stig Hansén

Stig Hansens fjärde roman handlar om två kvinnor, båda ligger i skillsmässa och befinner sig mitt i livet. Det är en roman om tro, hopp och kärlek.

 Pris: 125 :- 

Janne Josefsson - älskad och hatad (pocket)
Stig Hansén

Under ett långt yrkesliv har han blivit en av Sveriges mest fruktade och mest älskade journalister. Orädd, och för tevetittarna outtröttlig.

 Pris: 70 :- 

Janne Josefssons uppdrag
Stig Hansén

Här porträtteras Janne Josefsson, som reporter och som människa. Närgånget och öppenhjärtligt. Efter trettio år som journalist, ofta i hetluften.

 Pris: 125 :- 

Livet på teatern
Stig Hansén

Tio röster, tio profilstarka kvinnor som vigt sina liv åt teatern. Här intervjuade av författaren, dramatikern och journalisten Stig Hansén.

 Pris: 190 :- 

Mikael Wiehes sång till modet
Stig Hansén

En tjock bok om Mikael Wiehes liv och de starka krafterna innuti vissångaren och rockmusikern. Men när Björn Afzelius dog gick något sönder.

 Pris: 95 :- 

Min oskuld och Pearl Harbor
Charles Bukowski

Charles Bukowskis bok om sin uppväxt i Los Angeles är en klassiker. Hans alter ego kallas Hank av kompisarna. Själv säger Henry Chinaski: "Jag har inga vänner."

 Pris: 70 :- 

Neil Young: Harvest
Sam Inglis

När Neil Young spelar in albumet Harvest 1972, med bland annat ”Heart Of Gold”, skapar han ett av pophistoriens viktigaste album.

 Pris: 125 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!