Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Michael Lundh

Sossepolisen, ett nedsättande smeknamn

Michael Lundh, född 1958 i Linköping, är före detta polis. Han blev en hårdför Norrmalmspolis, fick främlingsfientliga och rasistiska åsikter. Men han var inne på fel väg, kände han, han kritiserade kollegor och polisledning. Det ledde till att han lämnade polisen efter 26 år.

Hans nyvunna vänner fanns istället på Fryshuset, i invandrarföreningar och på Expo, då Stieg Larsson fortfarande levde. 2004 debuterade han med boken Sveriges likas lag, som följdes av Mickes metoder och Rädda Sverige.

I sin nya bok Sossepolisen berättar han om en brokig livsresa. Han hittar förklaringar till varför han tog till sig fördomar och gick över lagens gräns som piketpolis. Han ser nu politiska krafter som grundar sig i rädsla och fördomar, en rädsla som också ökar på grund av gängkriminalitet och terrorbrott.

Nu som föreläsare runt om i Sverige inspirerar han andra att byta ut rädsla mot kärlek, och aldrig låta dialogen mellan olika människor att tystna.

2004 debuterade han med boken Sveriges likas lag, som följdes av
Mickes metoder och Rädda Sverige.

FOTO: JULIANA WIKLUND


Sossepolisen
Michael Lundh

Michael Lundh nådde sitt mål Norrmalmspiketen. I den tuffa arbetsmiljön formades han till en högerextrem våldsam polis och övergav sina tidigare värderingar.

 Pris: 150 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.