Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

John Steinbeck

Nobelpristagare 1962

I motiveringen till John Steinbecks Nobelpris 1962 hette det: ”För hans på en gång realistiska och fantasifulla berättarkonst, utmärkt av medkännande humor och social skarpsyn.” Något som stämmer bra in på Det stora kalaset, en underfundig roman med stort socialt patos.

DET STORA KALASET, i översättning av Einar Heckscher (2017)

EN UNDERBAR TORSDAG, i översättning av Einar Heckscher (2018)

BUSS PÅ VILLOVÄGAR, i översättning av Hans Berggren (2019)

Porträttfoto: Ward Beecher

John Steinbecks (1902-1968) föräldrar hade tyskt och irländskt påbrå. Han växte upp i Salinas i Kalifornien, en snarlik stad som Monterey, där Det stora kalaset utspelar sig. Boken om invånarna på Konservfabriksgatan, Cannery Row, kom ut 1945. Tio år senare gav han ut den fristående fortsättningen, En underbar torsdag. Efter ett par år hade han skrivit färdigt en helt ny och fristående roman, Buss på villovägar, som också filmatiserades.

Per-Olof Mattson har skrivit förord till alla dessa tre nyöversättningar.

När John Steinbeck fick Nobelpriset i litteratur 1962 hade han också böckerna Öster om Eden, Möss och människor, Vredens druvor och Riddarna kring Dannys bord bakom sig.

1925 avbröt han universitetsstudierna i marinbiologi för att bli författare. Genombrottet som kom när han under 1930-talet skildrade den stora depressionen i Kalifornien. Under andra världskriget var han krigskorrespondent i Europa. Senare rapporterade han om kriget i Vietnam.


Buss på villovägar
John Steinbeck

En nyöversättning av BUSS PÅ VILLOVÄGAR, efter mer än 70 år. Steinbecks roman är fortfarande en mycket stark amerikansk berättelse.

 Reapris: 125 :- (Ord: 150 :-)

Det stora kalaset
John Steinbeck

Nobelpristagaren John Steinbeck skrev denna roman om sin uppväxtstad i Kalifornien, där människorna skildras med mycket värme.

 Pris: 180 :- 

Det stora kalaset (pocket)
John Steinbeck

Efter trettio år ges John Steinbecks DET STORA KALASET ut på nytt, i nyöversättning av Einar Heckscher.

 Pris: 80 :- 

En underbar torsdag
John Steinbeck

Ännu en roman av nobelpristagaren John Steinbeck i nyöversättning av Einar Heckscher. Denna gång den den dråpliga En underbar torsdag.

 Pris: 150 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.