Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Hemsida

Anders Wällhed

Samlat minnen om sin tid med Kent Andersson

Den enda biografin om den folkkära dramatikern, skådespelaren och poeten Kent Andersson har Anders Wällhed skrivit. Den finns nu som pocket.

På Lindelöws bokförlag skriver Anders Wällhed ett förord, till sin kollega och vän Ola Magnell, i boken Ord och inga visor: låtlyrik 1973-2020, som finns både som postum utgåva och som pocket.

Författaren. Anders Wällhed är författare till 19 böcker, både prosa och poesi. Han räknas som den svenska sjömansvisans förnyare och är hedrad med en författarplatta vid Parapeten i Helsingborg och en staty av hans uppdiktade fiktive visfigur ”Stigbergs-Lasse”, som står placerad i Gathenhielmska reservatet i Göteborg. Han är också hedrad med Svenska Publishingpriset 2007, för ”Den tidlöse sjöräddaren”, bästa svenska bok alla kategorier.

Dramatiker. Anders Wällhed har också skrivit många scenpjäser och inte minst ett stort antal revyer. Skapade revyhistoria tillsammans med Kent Andersson på Teater Aftonstjärnan i Göteborg under 8 år. De båda kom att samarbeta i drygt trettio år fram till Kent Anderssons död. Och nu ger han ut en biografi om Kent Andersson.

Regissör. Genom åren har han också regisserat över 100 uppsättningar, fördelade på teaterscener, radioteater, film och teve. Utbildad till regissör på Dramatiska Institutet i Stockholm.

Radioröst. Han är dessutom en välkänd radioröst på Sveriges Radios kulturredaktion, under 30 år.

FOTO: KENNETH KLING


Kent Andersson - en biografi (pocket)
Anders Wällhed

En berättelse om dramatikern, skådespelaren och poeten. Den enda biografin om KENT ANDERSSON, skriven av hans vän och kollega Anders Wällhed.

 Pris: 80 :- 

Ord och inga visor (pocket)
Ola Magnell

Rockpoet med en imponerande låtskatt. Ola Magnell är en av de mest underfundiga sångpoeterna i Sverige. Hyllad av fans och kollegor.

 Pris: 90 :- 

Ord och inga visor (storformat)
Ola Magnell

Med poetiska bilder och en egensinnig symbolvärld är OLA MAGNELL stilbildare. Ny utgåva i storformat, en print-on-demand-bok.

 Pris: 190 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.