Lindelöws Bokförlag

Författare

Per Magnus Johansson

ESSÄER i två Strindbergsböcker

Per Magnus Johansson medverkar i August Strindbergs novellsamling Ensam med två essäer om texterna. Dessa har han kort och gått kallat just "Ensam" och "Samvetskval".

Han har också, som efterord, med en essä i boken Strindbergsfejden, en bok med Strindbergstexter: tidningsartiklar, dikter och brev.

Här följer en utförlig information, som också finns i boken:

"Per Magnus Johansson är privatpraktiserande psykoanalytiker som utbildat sig i Paris. Han publicerade 2009 den fjärde volymen i serien Freuds psykoanalys; Inblickar i psykiatrins och den psykodynamiska terapins historia i Göteborg 1945-2009. Han disputerade 1999 och är docent i Idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, där han är verksam. Per Magnus Johansson är grundare och redaktör för kulturtidskriften Arche och erhöll 2006 franska utbildningsministeriets Officier dans l’Ordre des Palmes Académiques. Han är också legitimerad psykolog, psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi och har arbetat som handledare inom psykiatrin under mer än tjugo år. Per Magnus Johansson sitter i juryn till det nyinstiftade litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne. Han är ordförande i Sveriges Psykologförbunds etikråd sedan 2007. Han publicerade 2012 tillsammans med Claudia Fahlke, professor i psykologi, på Natur och Kultur, Psykopatologi.


Ensam (pocket)
August Strindberg

Svenska Dagbladet väljer boken Ensam till en av 2012 års tre bästa klassikerutgivningar. Den novellen är en av hans mest lästa.

 Pris: 75 :- 

Strindbergsfejden
August Strindberg

Strindbergsfejden är fortfarande Sveriges mest hektiska kulturdebatt, mer än hundra år efter att den bröt ut 1910, två år innan upphovsmannen avled.

 Pris: 190 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!