Lindelöws Bokförlag

Författare


Hemsida

August Strindberg

En av Sveriges betydelsefullaste författare

Lindelöws bokförlag har valt ut fyra noveller av August Strindberg. Den mest kända är Ett halvt ark papper (1903), hämtad ur hans samling ”Sagor”. Den längsta av de fyra är Ensam (1903), en långnovell, som ger inblick i Strindbergs skaparkraft. Ensamhet är en förutsättning för att kunna förvandla verklighet till dikt. Men också något som tränger sig på när åren går. Denna novellsamling inleds med två essäer av psykoanalytikern Per Magnus Johansson, som heter just "Ensam" och "Samvetskval". Texterna har många möjligheter till psykologiska infallsvinklar, både när det gäller handlingen och människornas relationer och inre liv.

Bok nummer två av August Strindberg som vi ger ut är Strindbergsfejden. Det är ett urval av hans tidningsartiklar, brev och dikter som knyter an till den hätska debatten 1910, som uppkallades efter August själv - Strindbergsfejden. Även här har Per Magnus Johansson skrivit en essä.


Ensam (pocket)
August Strindberg

Svenska Dagbladet väljer boken Ensam till en av 2012 års tre bästa klassikerutgivningar. Den novellen är en av hans mest lästa.

 Pris: 80 :- 

Strindbergsfejden
August Strindberg

Strindbergsfejden är fortfarande Sveriges mest hektiska kulturdebatt, mer än hundra år efter att den bröt ut 1910, två år innan upphovsmannen avled.

 Reapris: 125 :- (Ord: 160 :-)


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.