Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Edward Bunker

Inifrån den kriminella världen

Med boken Pojkpokerblues introduceras den amerikanska författaren Edward Bunker i Sverige. Efter många år i amerikanska fängelser gjorde han sig känd som en hårdkokt och mycket driven berättare och författare. Hans återkommande teman i de sju böcker han skrev innan han gick bort 2005 är miljöer från amerikanska fängelser och den kriminella världen.

Detta är förlagets första bok i en serie med Edward Bunkers samlade utgivning. Som nummer två ges Djurfabriken ut. Senare, under 2015, kommer också Dog eat dog - och sedan de resterande böckerna. Översättare till böckerna är Einar Heckscher.

Edward Bunker är också känd för sin roll som Mr Blue i Tarantinos film ”Reservoir Dogs”. Han engagerades också som medförfattare till ett 30-tal filmer, till den Oscarsnominerade ”The Runaway Train” och ”Straight Time”, med Dustin Hoffman i huvudrollen, en film som bygger på hans egen bok ”No Beast So Fierce”.

Edward Bunker föddes i Los Angeles på nyårsafton 1933 och avled 2005, 71 år gammal. Han växte upp i ett alkoholiserat hem och i fosterfamiljer, blev tidigt kriminell och kom som elvaåring till en ungdomsvårdsskola. Som tonåring blev han San Quentins yngsta fånge. Han satt som fånge i mer än 20 år. När han vid 40 blev fri hade han ett bokmanus klart och blev utgiven. Hans debut som författare väckte mycket uppmärksamhet. Ingen amerikan inifrån den kriminella världen hade tidigare skrivit så brutalt och naket om sina erfarenheter.

Edward Bunker fick inget återfall i kriminalitet, utan i början av 1970-talet etablerade han sig mer och mer som författare - till romaner, noveller och filmmanus.

Författaren William Styron skriver så här om Edward Bunker: ”Under de år som gått sedan han frigavs har Bunker, i rollen som vittne till yttre och inre skeenden i Los Angeles undre värld, frambringat en serie hårda, mustiga, omsorgsfullt utmejslade berättelser som bättre än någon annan romanförfattare i våra dagar skildrat det kriminella sinnets anatomi.”


Djurfabriken
Edward Bunker

Alexander Solsjenitsyn skrev sin fånglägerskildring från Sovjet, och Edward Bunker skrev sin från USA.

 Reapris: 125 :- (Ord: 180 :-)

Djurfabriken (pocket)
Edward Bunker

”Bunker beskriver fängelselivets villkor lika inträngande som Jane Austen skildrar den engelska överklassen på 1800-talet”, skriver JENS LAPIDUS i förordet.

 Pris: 80 :- 

Dog Eat Dog
Edward Bunker

Tredje översatta kriminalromanen av Edward Bunker, Mr Blue, som han kallas i Tarantinos filmer. Einar Heckscher är hans översättare.

 Reapris: 125 :- (Ord: 180 :-)

Pojkpokerblues
Edward Bunker

Med denna klassiker i kriminalgenren, ”Little Boy Blue”, introduceras Edward Bunker på svenska. Översatt av Einar Heckscher med titeln "Pojkpokerblues".

 Reapris: 125 :- (Ord: 150 :-)


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.