Lindelöws Bokförlag

Författare

Per Svensson

EFTERORD

Författaren och kulturjournalisten Per Svensson, som arbetar på Sydsvenskan, har skrivit en essä som efterord i denna svenska utgåva i den klassiska tyska romanen Katharina Blums förlorade heder.

Ett kort citat ur hans långa text om 1970-talets Tyskland, Heinrich Böll, Katharina Blum och Ulrike Meinhof:

Böll skrev i vrede. Det märks. Romanens undertitel lyder: ”Wie Gewalt entstehen und wohin sie führen kann”, Hur våld kan uppstår och vart det kan leda. Böll själv var tydlig med att också rubriksättning på en tidningsredaktion ibland kan definieras som våldsutövning.

Katharina Blums förlorade heder väckte ett enormt intresse i Västtyskland och sålde snabbt i stora upplagor. 1975 filmades romanen med Angela Winkler i huvudrollen. För regi och manusarbete svarade Volker Schlöndorff och Margarethe von Trotta.

Namnen ”Bild-Zeitung” och ”Katharina Blum” blev, och har förblivit, starkt känslomässigt laddade kodord; synonymer för ”cynisk, människoföraktande och lögnaktig journalistik” respektive ”oskyldigt offer för skrupelfria mediaskurkar”.


Katharina Blums förlorade heder (pocket)
Heinrich Böll

En klassiker, nobelpristagarens Heinrich Bölls mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen.

 Pris: 70 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!