Lindelöws Bokförlag

Författare

Heinrich Böll

Politiskt kontroversiell nobelpristagare från Tyskland

Heinrich Böll är en av Tysklands främsta författare. 1972 tilldelades han nobelpriset. Han föddes 1917 i Köln och avled 1985. Som 22-åring inkallades han till militärtjänst i den tyska armén. Där var han soldat under andra världskriget tills han tillfångatogs av amerikanarna 1945. På en frontpermission 1942 gifte han sig.

Hans första böcker utspelar sig under och strax efter kriget. Som författare har han arbetat med många genrer. Några av hans mest kända romaner är Hus utan väktare, Ungdomens bröd, En clowns åsikter och Grupporträtt med dam.

Tidigt blev han uppmärksammad för sin satiriska ådra. Det kom bäst till uttryck i hans noveller. 12 efterkrigsnoveller är samlade i volymen Doktor Murkes samlade tystnad

Under 1960-talet då det i Tyskland beslutades om terroristlagar och Röda arméfraktionen utförde bankrån och mord så spekulerade Springerpressens skandaltidning Bild Zeitung i många människors privatliv. I den atmosfären tillkom Heinrich Bölls berättelse Katharina Blums förlorade heder. Hans mest uppmärksammade bok som också filmatiserats.


Doktor Murkes samlade tystnad
Heinrich Böll

I tolv noveller berättar Heinrich Böll om efterkrigstidens Västtyskland. Berättelsernas kännetecken är satiren.

 Reapris: 75 :- (Ord: 115 :-)

Katharina Blums förlorade heder (pocket)
Heinrich Böll

En klassiker, nobelpristagarens Heinrich Bölls mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen.

 Pris: 70 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!