Lindelöws Bokförlag

Författare

Tomas Lindelöw

FÖRORD

Hos Lindelöws:

Ett förord i August Strindbergs novellsamling Ensam och även i hans bok Strindbergsfejden, som motiverar valet av texter..

Antologin Det nya landet fick stöd från Framtidens kultur för att projektet skulle vara möjligt, där slutligen 44 författare och 12 illustratörer samsas i en bok. Projektledare, redaktör och förläggare var Tomas Lindelöw, som beskriver arbetet i förordet, "En ny flagga".

Ett förord till återutgivningen av Erik Johanssons klassiska arbetarskildring Fabriksmänniskan. Debutboken gavs första gången ut 1976. Den har sedan kommit i flera utgåvor, bland annat i En Bok för Alla. Men också i den illustrerade boken från 1990. Och i en pocketutgåva 1998, där också den efterföljande romanen Bakom fabriksmurarna finns med.

I antologin Nya Tider finns illustrationer, fotografier från en nerlagd järnvägsstation med, som är en egen fotoberättelse av Tomas Lindelöw vid sidan av de 18 författarna som haft med sina noveller i LO:s fackföreningstidningar.

Tomas Lindelöw var redaktör till de två postumt utgivna böckerna av Holger Lindelöw, Människa i marginalen och Han Lever!.


Det nya landet
Fateme Behros

Mer än en och en halv miljon människor i Sverige är födda utomlands eller har minst en förälder född i ett annat land.

 Pris: 120 :- 

Ensam (pocket)
August Strindberg

Svenska Dagbladet väljer boken Ensam till en av 2012 års tre bästa klassikerutgivningar. Den novellen är en av hans mest lästa.

 Pris: 80 :- 

Fabriksmänniskan
Erik Johansson

Ett skrii, ett vråål! Han står vid en maskin, utför några enkla rörelser, och det är han som går sönder. År efter år som robotmänniska. Ett omänskligt pris.

 Pris: 120 :- 

Han lever!
Holger Lindelöw

Författaren var lokalt aktiv i olika samhällsfrågor: allaktivitetshus, åka kollektivt, mot rivningsraseriet, ingen export av vapen ...

 Pris: 120 :- 

Människa i marginalen
Holger Lindelöw

En lång egen erfarenhet som patient inom mentalvården, det berättar Holger Lindelöw om i denna postumt utgivna bok.

 Pris: 120 :- 

Nya Tider
Astrid Qvarforth

Alla dessa 18 noveller har tidigare varit publicerade i olika fackföreningstidningar. Då 1990 hade LO 20 stycken olika.

 Pris: 120 :- 

Strindbergsfejden
August Strindberg

Strindbergsfejden är fortfarande Sveriges mest hektiska kulturdebatt, mer än hundra år efter att den bröt ut 1910, två år innan upphovsmannen avled.

 Reapris: 95 :- (Ord: 120 :-)


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.