Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Hemsida

Evert Taube

trubadur, konstnär och författare

Axel Evert Taube föddes i Göteborg 1890. Han var fjärde barnet till överlotsen Carl-Gunnar Taube på Vinga fyr och hans maka Julia Sofia Jakobsdotter. Sin uppväxt hade han på Vinga i Göteborgs skärgård. Ett par år som tonåring var han konstelev, i Göteborg och i Stockholm. Sedan gick han 1908 till sjöss och bosatte sig fem år i Argentina. Om detta berättar han i samlingen Förtrollningens problem. Senare delen av hans liv, som trubadur, resorna till Frankrike och Italien, livet med Astri, uppträdanden på Skansen, det är välkänt för många. Han föddes 1890, och avled 1976 då 86 år gammal, som en av våra allra mest folkkära visdiktare.

Foto från Taubearkivet: Evert Taube på pampas i Argentina, 1912.

Ur Claes Hylingers förord till Om Vinga, Pampas och lite till (2021): "Taube skrev aldrig någon självbiografi. Hans 'självbiografi' ligger utspridd i ett tjugotal prosaböcker och några hundra visor och dikter. Konsten att fånga en läsare kunde han från början."


Förtrollningens problem
Evert Taube

Som ung skrev Evert Taube mycket och gav också tidigt ut prosaböcker. Många berättelser förebådar hans rika liv som trubadur, konstnär och författare.

 Pris: 190 :- 

Om Vinga, Pampas och lite till
Evert Taube

Nationalskalden har själv berättat om sin ungdomstid innan han slog igenom som vissångare. Hans självbiografi är utspridd i flera olika böcker.

 Pris: 90 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.