Lindelöws Bokförlag

Författare


Hemsida

Marcus Birro

Poet, författare, krönikör och radiopratare

Hos Lindelöws:
En av skribenterna i antologin Från Förort till framgång.

Marcus Birro är känd från teve och radio, är författare och krönikör. För Lindelöws har han också skrivit ett efterord till en av Charles Bukowskis återutgivningar i pocket, diktantologin Otvättad kärlek och helveteshundar (2010).

Här ett citat:

"Bukowski satte ord på sin egen leda, sin längtan, sin plågsamt uppriktiga utsatthet. Det var också vår utsatthet. Vårt liv var inte någon myt. Vårt liv var på blodigt allvar med ett leende. Bukowskis briljans är inte de smutsiga knullen på den fläckiga madrassen i köket. Inte hans sprit heller. Hans briljans är den empatiska och knivskarpa känsligheten. Hans förmåga att omvandla energin till ett fantastiskt språk. Utan pjosk men med uppriktighet berättar han om knegarna och drömmarna, knarkarna, hororna och galningarna i de små rummen som finns över hela världen. Små upplysta fönster i de stora husen. Spejande som ögon."


FOTO: Peter Alendahl


Från förort till framgång
Annika Rusko Andersson

Förorten har ett oförtjänt dåligt rykte. Det vill den här boken med 26 skilda röster motarbeta. Men utan att blunda för problemen.

 Pris: 150 :- 

Otvättad kärlek och helveteshundar
Charles Bukowski

Boken hette 214 Dikter när den första gången gavs ut 1995. En antologi med dikter hämtade från åtta samlingar. Nu delvis förkortad till pocket.

 Pris: 80 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.