Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Hemsida

Gunder Andersson

"Roman från en barndom" - närmare tusen sidor

Gunder Andersson är filmvetare, kulturjournalist och författare. På Lindelöws har han givit ut Dubbel-8 och Pojken i brunnen. Den senare, en roman om barndomen, följs upp av nummer två i serien, Baskermannen, döden och Joe Walcottt. nart kommer den avslutande tredje delen: I krusbärshagen fanns ingen asfalt.

Dessutom ytterligare en novellsamling, efter Dubbel-8, vars titel återfinns i en av novellerna: I pianoskor och huvudvärkskostym.

I augusti 2012 tilldelas han ABF Dalarnas Litteraturpris vid ett firande i tioårsjubilerande Kupolen. Grattis!

Han har givit ut närmare trettio böcker. 1973 debuterade han med en novellsamling. När romanen Alla chanser! kom ut växte publiken. Med sina böcker om idrott hittade han ännu en ny publik. Efter att långnovellen "Dubbel-8" kom ut filmades den av Daniel Fridell. Novellen "Torrsimmaren" har också filmatiserats. Som kulturjournalist har Gunder Andersson skrivit ett otal artiklar och också varit knuten till Aftonbladet sedan 1973.

1990 mottog han Ivar Lo-priset tillsammans med de andra i författargruppen Fyrskift: Kjell Johansson, Reidar Jönsson och Hans Lagerberg.

PORTRÄTTFOTO: MOA JUNSTRÖM


Baskermannen, döden och Joe Walcott
Gunder Andersson

En roman där livsbejakelsen, nyfikenheten och äventyrslystnaden står i centrum. Pojken Gunder och hans upplevelser är i centrum.

 Pris: 150 :- 

Dubbel-8
Gunder Andersson

Ung kärlek i tonårstiden, stad och landsbygd möts. Daniel Fridell filmatiserade Dubbel-8. Gunder Andersson har skrivit boken, och ett 20-tal andra böcker.

 Pris: 150 :- 

I krusbärshagen fanns ingen asfalt
Gunder Andersson

En fristående barndomsskildring, där berättarlusten slår emot läsaren. Här fullbordas ett kraftfullt epos.

 Pris: 150 :- 

I pianoskor och huvudvärkskostym
Gunder Andersson

Den drastiska humorn är aldrig långt borta i dessa noveller, men våldet kan också bubbla upp och mänskliga tragedier väntar runt hörnet.

 Pris: 150 :- 

Pojken i brunnen
Gunder Andersson

Bokens titel Pojken i brunnen utgår från en faktisk händelse: när författaren som sexåring trillade ned i en brunn och på ett mirakulöst sätt räddades av sin far.

 Pris: 150 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.