Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Hemsida

Ari Behn

Författare som väckt mycket känslor

ARI BEHN (1972-2019)

Ari Behn, författare från Norge, sålde 100 000 exemplar av sin debutbok Trist som fan. Att det just är 15 noveller han skrivit gör saken ännu mer intressant. Det är en genrer för vår tid.

Han liknade sin novellsamling vid en cd-skiva, det tar ungefär lika lång tid att läsa den som att lyssna på en cd. Och Trist som fan har 15 spår. Själv sa han att det som novellerna har gemensamt är att ur gråten i berättelserna spricker ett leende, ett skratt fram.

När Ari Behn var 16 år valde han mellan att bli fotbollsspelare och författare. Det blev det senare. Redan första hösten hade han sålt 30 000 exemplar av debutboken. Under vintern blev det kännt att han var pojkvän till Norges prinsessa Märta-Louise. Men då var han redan etablerad debutantförfattare. Det kändes skönt, sa han, att redan vara etablerad som författare.

Han föddes 1972 i Århus, växte upp i England och Nordnorge. Han studerade idéhistoria och religionsvetenskap – och arbetade också som truckförare, bartender och förskollärare. Trist som fan var hans debutbok och följdes av fyra andra. Trist som fan är den enda som översatts till svenska.

PORTRÄTTFOTO: CATO LEIN


Trist som fan
Ari Behn

Innan Ari Behn blev känd som fästman till Norges prinsessa Märtha-Louise gjorde han succé med sin debutbok, både hos kulturjournalister och publiken.

 Pris: 190 :- 

Trist som fan (pocket)
Ari Behn

En kritikerrosad novellsamling som också ges ut i pocket. Den norska författaren är Ari Behn, som här debuterar.

 Pris: 130 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.