Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Hemsida

Ari Behn

Författare ingift i Norges kungahus

Ari Behn, författare från Norge, har sålt 100 000 exemplar av sin debutbok Trist som fan. Att det just är 15 noveller han skrivit gör saken ännu mer intressant. Det är en genrer för vår tid.

Han liknar sin novellsamling vid en cd-skiva, det tar ungefär lika lång tid att läsa den som att lyssna på en cd. Och Trist som fan har 15 spår. Själv säger han att det som novellerna har gemensamt är att ur gråten i berättelserna spricker ett leende, ett skratt fram.

När Ari Behn var 16 år valde han mellan att bli fotbollsspelare och författare. Det blev det senare. Redan första hösten hade han sålt 30 000 exemplar av debutboken. Under vintern blev det kännt att han var pojkvän till Norges prinsessa Märta-Louise. Men då var han redan etablerad debutantförfattare. Det kändes skönt, säger han, att redan vara etablerad som författare.

Han är född 1972 i Århus, har växt upp i England och nordnorge. Han har studerat idéhistoria och religionsvetenskap – och också arbetat som truckförare, bartender och förskollärare. Trist som fan är hans debutbok och hittills ända bok på svenska.

PORTRÄTTFOTO: CATO LEIN


Trist som fan
Ari Behn

Innan Ari Behn blev känd som fästman till Norges prinsessa Märtha-Louise gjorde han succé med sin debutbok, både hos kulturjournalister och publiken.

 Pris: 115 :- 

Trist som fan (pocket)
Ari Behn

En kritikerrosad novellsamling som också ges ut i pocket. Den norska författaren är Ari Behn, som här debuterar.

 Pris: 55 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!