Lindelöws Bokförlag

Författare


 Högupplöst bild

Kjell Eriksson

Prisad svensk deckarförfattare

Den upplysta stigen, var den första deckaren med Ann Lindell i huvudrollen, skriven av Kjell Eriksson. Den belönades med Svenska Deckarakademins Debutantpris 1999. Den nominerades också till "Bästa svenska kriminalroman 1999".

Kjell Eriksson fortsatte sedan, på annat förlag, att skriva med Ann Lindell i huvudrollen som kriminalinspektör. Flera har nominerats till bästa deckare när de gavs ut. Därmed är Kjell Eriksson den deckarförfattare som av Svenska Deckarakademin fått flest nomineringar i en följd. Det har hittills blivit sju stycken. Prinsessan av Burundi nådde ända fram och utsågs till Årets bästa deckare 2002.

2012 ger han ut sin självbiografi, Simma i mörker på Ordfronts förlag. Och i den finns början på hans författarkarriär med ...

... för hans författarskap började med två romaner, Knäppgöken och Frihetsgrisen - och en deckare på Lindelöws. Vid sidan av sitt författarskap var Kjell Eriksson tidigare trädgårdsarbetare och trädgårdsmästare.

De två romanerna och den första deckaren är utgivna på Lindelöws.

PORTRÄTTFOTO: TOMMY ARVIDSON


Den upplysta stigen
Kjell Eriksson

Kjell Eriksson belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 1999. Boken blev också nominerad till Bästa svenska kriminalroman 1999.

 Pris: 160 :- 

Den upplysta stigen (12 cd)
Kjell Eriksson

Kjell Eriksson har avslutat serien om Ann Lindell som kriminalinspektör. Den upplysta stigen är första boken i serien och finns nu som ljudbok.

 Pris: 160 :- 

Den upplysta stigen (pocket)
Kjell Eriksson

Den upplysta stigen blev årets deckardebut, del 1 i serien. Sedan dess har Kjell Eriksson skrivit färdigt de tio krimnalböckerna om Ann Lindell.

 Pris: 70 :- 

Frihetsgrisen (pocket)
Kjell Eriksson

Kjell Eriksson är trädgårdsmästare och författare. Innan han skrev sin kända kriminalserie om Ann Lindell gav han ut två fristående romaner.

 Pris: 60 :- 

Knäppgöken (pocket)
Kjell Eriksson

En trädgårdsarbetare har skildrat en många gånger osynlig vardag. Detta är början på ett författarskap som letat sig ut i världen och blivit översatt till åtta språk.

 Pris: 60 :- 


Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!