Lindelöws Bokförlag


Pris:
190 :-

Kategori:
Noveller
Översättare:
Lena Hammargren
Förord:
Lasse Winkler
Originalspråk:
Tyska
Format:
135 x 215 mm
Sidor:
190
ISBN-13:
9789188753472
Utgivning:
2021 oktober
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Verbrechen
 Högupplöst omslagsbild
Brott
11 noveller
Ferdinand von Schirach
Debutboken av advokaten från Berlin

Tack vare Ferdinand von Schirachs medkänsla och klara blick blir ohyggliga brott mer begripliga.

I dessa ELVA BERÄTTELSER om brott traumatiseras människors liv och andra mördas brutalt. Brottsoffer och förövare blir tydliga genom författarens precisa berättande.

Människosmuggling skildras, tystnadskultur, tortyr, yxmord och kannibalism. Brotten utspelar sig inte sällan i Berlins två stadsdelar Neukölln och Kreuzberg. De inblandade är från samhällets maktelit, några tillhör Tysklands många invandrare, det är prostituerade eller människor som inte annars hamnar på tidningarnas löpsedlar. Blir förövaren dömd eller går han fri?

Med BROTT, som är Ferdinand von Schirachs debutbok från 2009, blev han internationellt känd. Själv hade han arbetat som advokat i Berlin i 20 år när boken gavs ut. Mycket av det han skriver hämtar han ur sin egen erfarenhet som advokat, där han arbetat i förhörsrum på både fängelser och polisstationer. Nu har han givit ut ett tiotal böcker i olika genrer: romaner, noveller, essäer och teaterpjäser.

Ett förord av Lasse Winkler: ”Att läsa en novell av Ferdinand von Schirach är att träda in i en värld där allt görs av en anledning, allt har en förhistoria, men där världen oftast är full av gråzoner. Det är inte alltid brottslingen åker fast. Det är inte alltid som straffet är ”rättvist”. Men det går alltid att förklara brottet, och komplicera rättshanteringen. Det betyder inte att von Schirachs noveller är fyllda av moralisk indignation, av en kamp för rättvisa. Tvärtom är de oftast avskalade, avklarnade berättelser som säger oss något om vad som driver oss människor och hur vi fungerar, på gott och ont.”

Recensioner:
”Schirach skriver så suveränt, klart och enkelt, som om han aldrig hade gjort något annat … Han är en storartad berättare, eftersom han förlitar sig på de människor han berättar om och deras öden.”
Der Spiegel

”En underbar debut, fängslande från första sidan och utan en enda falsk ton.”
Frankfurter Allgemeine Zeitungl

”Hypnotiserande … En tät, fullständigt uppslukande samling berättelser … berättade med en sval, tålmodig röst som omedelbart drar in läsaren.”
New York Times Book Reviewl

”Kusliga historier i samma anda som Hoffman, Kleist, bröderna Grimm eller till och med Kafka.”
The Independentl

« Där skönheten multnar  |  Fallet Collini (pocket) »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.