Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Lena Hammargren
Originalspråk:
Tyska
Format:
110 x 178 mm
Sidor:
157
ISBN-13:
9789188753397
Utgivning:
2021 mars
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Der Fall Collini
 Högupplöst omslagsbild
Fallet Collini (pocket)
Ferdinand von Schirach
Mördaren gör något så ovanligt som att - erkänna

Denna romandebut har i flera år varit slutsåld i bokhandeln. Det är två huvudpersoner som möter läsaren, försvarsadvokaten och mördaren.

FABRIZIO COLLINI går in på hotellet i Berlin, åker upp till hotellsviten och knackar på. Den kända och rika företagsledaren Hans Meyer öppnar. Inom några minuter har Fabrizio Collini brutalt avrättat den äldre mannen med fyra skott. Nere i hotellobbyn ber han personalen ringa polisen, och han tas med till häktet. Men varför har Fabrizio Collini mördat denna äldre person?

Den unge försvarsadvokaten, som har jour och blir tilldelad fallet, har bara varit jurist i 42 dagar. Advokaten Caspar Leinen tvekar, ska han åta sig uppdraget, eftersom det visar sig att han som barn umgicks med företagsledaren Hans Meyer och var vän med hans barnbarn.

Mördaren har erkänt brottet men vägrar att ange något skäl. När straffet ska bestämmas i domstol är motivet viktigt för påföljden. Därför djupdyker Leinen i historiska dokument från tiden då Hitler och nazisterna tog makten i Tyskland.

FERDINAND VON SCHIRACH, själv med ett förflutet som försvarsadvokat i Berlin under 20 år, har skrivit noveller, romaner och teaterpjäser. Några av de utgivna böckernas är: Brott, Straff och Kaffe och cigaretter. Författarens farfar Baldur von Schirach var ståthållare i Wien och den ytterst ansvarige för deportationerna av judar till koncentrationslägren. Detta arv tar Ferdinand avstånd från genom hela sitt författarskaps djupt mänskliga teman.

« Brott  |  Kaffe och cigaretter »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.