Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Fakta & debatt
Översättare:
Martin Törnebohm
Originalspråk:
Tyska
Format:
135 x215 mm
Sidor:
76
ISBN-13:
9789188753441
Utgivning:
2021 maj
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Trotzdem
 Högupplöst omslagsbild
Trots allt
Samtal om coronapandemin
Ferdinand von Schirach
Alexander Kluge
Samtal om coronapandemin

Våren 2020, en kort tid efter att WHO klassificerat covid-19 som en pandemi, för de tyska författarna Ferdinand von Schirach och Alexander Kluge i TROTS ALLT samtal via mejl.

I samtalet rör sig författarna mellan den aktuella situationen och andra katastrofer från antiken fram till modern tid, som jordbävningskatastrofen i Lissabon och spanska sjukan, och de låter stora tänkare och författare som Dante, Voltaire, Montesquieu och Thomas Mann komma till tals.

Bokens författare varnar för auktoritära tendenser men menar samtidigt att den utveckling som tog sin början under Upplysningen, ur ett större perspektiv TROTS ALLT ger anledning till viss optimism, och dom pläderar för utökade rättigheter och friheter inom den Europeiska unionen. Men ingenting är givet. Coronapandemin har fört oss till en vändpunkt, där både det storartade och det fasansfulla är möjligt.

Recensioner:
"Kommer vi, undrar nu de två, att på samma sätt samla alla goda krafter och bygga upp något bättre när pandemin är över? Vi befinner oss vid en vändpunkt, menar de ... Att till exempel inskränka mötesrätten och demonstrationsrätten är ju grundlagsvidrigt. von Scirach är rädd att sådana ingrepp ska få 'pågå under för lång tid'."
Dan Sjögren - Norrländska Socialdemokraten, 19 mars 2021

« Tabu  |  De blöta apornas armé »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.