Lindelöws Bokförlag


Pris:
120 :-

Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
178
ISBN-13:
9789187291784
Utgivning:
2017 juli
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
I skuggan av Nina och Henrik
Christer Johansson
Psykisk ohälsa drabbar två människor

En roman som ser missbruksproblem och psykisk ohälsa från de anhörigas perspektiv.

I skuggan av Nina och Henrik är en roman om beroende och psykoser. Här är det de närmaste, vänner och kollegor som är i centrum. Genom de anhörigas berättelser växer bilden fram av två syskon som brottas med psykiska problem, och hur det påverkar deras omgivning. Till och med katterna som finns i familjerna delar med sig av hur det är att befinna sig i deras närhet.

Nina börjar arbeta på bank men hennes fantasier tar över och hon tappar fotfästet.

Henrik, som är storebror, börjar efter sin läkarexamen att arbeta på en vårdcentral. Men viktigare än patienterna, kollegorna, frun, sonen och andra närstående är alkoholen. Medan åren går ökar möjligheterna att hantera sjukdomen för de två syskonen. Men utan hjälp från omgivningen hade livet förkortats.

Ett citat ur I skuggan av Nina och Henrik:

"Han reste med vinden, under solen, mot ljuset, in i mörkret, bortom stjärnorna och månskenet, utan tid, det var bara dagar och nätter, han reste tillsammans med människor genom den stora naturen, i hans plånbok fanns galenskapen och längtan. I packningen hade han rädsla och mod, hopp och förtvivlan, sorg och glädje. Sitt språk. Men han trodde på vänligheten och kärleken. Arbetet och skrivandet. Det som skapade meningsfullhet.”

Recensioner:
"Läsaren får ta del av de tankar som rör sig hos närstående som partners, barn, vänner och kolleger. Det är ett intressant grepp ... boken vara viktig för anhöriga som befinner sig i process, kanske just för att den formulerar tankar och upprepar dessa från olika vinklar." / Ylva Floreman, BTJ

« Gott Nytt År  |  Vakten på Kynnefjäll »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.