Lindelöws Bokförlag


Pris:
200 :-

Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
135
ISBN-13:
9789187291753
Utgivning:
2017 augusti
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
Dagar med min mamma
Sofi Jansson
Nominerad i Väst till Årets bästa roman

Här möts tre generationer kvinnor; mormor, mor och dotter. Deras förhållanden påverkas mycket av den bipolära sjukdom som mamman brottas med.

Liv är i trettioårsåldern och har vuxit upp med en ensamstående mamma med bipolär sjukdom. I hela sitt liv har hon kämpat med att försöka frigöra sig från modern och sjukdomen som dominerat deras tillvaro och format deras relation. Men även kostat Liv hennes eget förhållande till mannen hon velat bygga sitt liv med.

Livs trygga punkt har alltid varit mormodern som funnits där med sin whiskeydoft, Nancy Sinatra och en trave böcker för Liv att fly in i.

När Liv blir avskedad från sitt arbete beslutar hon sig för att ta med sig sin deprimerade mamma upp till släktens sommarhus i norra Sverige. Medan modern långsamt tar sig ur depressionen och återgår till sitt författarskap samt kontakt med förläggare, tidigare liv och kommande bokturné, tvingas Liv möta de känslor och tankar hon försökt fly från.

Det blir en sommar med tid för gamla minnen och den mest gäckande frågan av alla: Hur går man vidare?

Det här är en berättelse om tre generationer kvinnor som alla kämpar med skammen, med ilskan och rädslan. Men där finns också en djup lojalitet och en samhörighet. ”Dagar med min mamma” är Sofi Janssons andra roman.

Recensioner:
"Känsligt, med värme och med ett lättläst språk beskriver författaren i sin andra roman hur en psykisk sjukdom tar all känslomässig plats, inte bara för den sjuke utan för familjen och omgivningen. God, men också nyttig läsning om psykisk sjukdom." /// Lena Condelius - BTJ

"Boken är lättläst och allt berättas i en anda av respekt och kärlek. De tre generationerna kvinnor har ett fint förhållande och kan skoja om problemen. En lämplig läsare kan vara den som vill veta mer/få mer kött på benen om bipolaritet, för anhöriga och förstås för den som själv är bipolär. Känns som en bok som skulle kunna ligga i väntrum." /// Åsa - Västmanländskans bokblogg

"Invävd i berättelsen om Livs upplevelser av sin mammas sjukdom, finns en kärlekshistoria, som blivit problematisk. Även mammans och mormoderns kärleksrelationer i det förflutna rullas upp i romanen. Dagar med min mamma är en tankfull och viktig bok om bipolär sjukdom, utifrån de anhörigas situation. Väldigt bra att det skrivs romaner om detta ämne." /// Eva Björnberg - dagensbok.com

« Själens krypta  |  Siri och Immanuel »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!