Lindelöws Bokförlag


Pris:
190 :-

Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
281
ISBN-13:
9789188753014
Utgivning:
2019 januari
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
Modersgölen
Petra Revenue
Förlagets första bok i gnren Low Fantasy

Dramatikern, manusförfattaren och regissören Petra Revenue ger ut sin nya psykologiska roman i genren LOW FANTASY.

Hennes nästa roman Modersgölen rör sig i ett mörkare landskap än det hon tidigare skrivit om i bokform. Det är en relationsroman med övernaturliga inslag.

Albin faller hårt och handlöst för Sanna. Det unga paret älskar vid Modersgölen och när hon, efter föreningen, kastar sig i vattnet är det sista gången han ser henne. Något fasansfullt kommer ikapp. Hon skriker efter hjälp. Varför hoppar han inte i och räddar henne? Han ser något, ett vitt stråk, som mjölk. Eller inbillar han sig? Efter 9 månader då sorg, skuld och mardrömmar håller på att knäcka honom helt, återfår Albin delvis balansen. Hans märkliga syner har fått en förklaring kopplad till hans mammas psykiska sjukdom. Även Elin blev tokig just vid denna natursköna sjö. Det måste vara förträngda minnen som gjort Albin så rädd för vatten. För inte kan det väl vila en förbannelse över platsen?

När Albin får återvända till arbetet efter en tids sjukskrivning känns det som om gud förlåtit honom för att han bevittnat något obeskrivligt utan att gripa in. Men en dag ser han profilen av en höggravid kvinna i dörren. Det är Sanna som kommit tillbaka och hon har en gåva med sig till honom. Hon har med sig Liv.

Berättelsen är inspirerad av Häxhammaren. Den mest inflytelserika instruktionsboken någonsin gällande häxjakt. Boken användes i stor utsträckning under häxprocesserna på 1400–1600-talen inom både protestantiska och katolska områden i Europa.

Petra Revenue undersöker skräckgenren i detta projekt om kvinnlig "ondska" som innefattar både ett prosaprojekt och en film. Titta gärna på trailern som Andreas Wessberg filmat. Egen regi. Vandöda/Modersgölen video smakprov

Boksläppet blir det onsdagen den 30 januari kl 18 på litteraturhuset i Göteborg, i den vecka då Göteborg Filmfestival pågår i Göteborg.

« Stjärnan  |  Livmodermakt »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!