Lindelöws Bokförlag


Reapris: 95 :- 
Ordpris: (120 :-)
Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
203
ISBN-13:
9789187291982
Utgivning:
2018 augusti
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
Kärlek och rock´n´roll
Stefan Berg
Om en uppväxt på 60- och 70-talen

KÄRLEK OCH ROCK’N’ROLL är en berättelse om en pojkes turbulenta uppväxt på sextio- och sjuttiotalet i Malmö.

Då möter Malmö den nya tidens pop- och rockkultur, något som slår ner som en bomb i Max tillvaro och omkullkastar allt som är normalt. Romanen är en berättelse om kärlek som river upp djupa sår men samtidigt är en läkande kraft, en berättelse om Maxs kärlek till sina föräldrar. När han är tio år och skilsmässan kommer är det en katastrof, en gemenskap som krackelerar. För att hålla smärtan på avstånd trummar han på allt han kommer åt, med händer och fingrar. Han är född trummis, precis som Keith Moon. Drömmen är att äga ett eget trumset av märket Ludwig.

Hans hemliga kärlek heter Linda och med kompisarna Päsa, Pidda och Ufa bildar han källarbandet The Spring Rolls. Men Max känner sig ensam, det som stundtals var perfekt, hade förvandlats till något skrämmande och hotfullt.

STEFAN BERG:s debutroman rymmer också en berättelse i nutid, där författarens alter ego Max arbetar med en dokumentärfilm om sin mammas åldrande. Ett ömsint porträtt om en mångbottnad mor, tyngd av dåligt samvete och mer och mer plågad av sjukdom. Stefan Berg har tidigare varit regissör för filmer som Blådårar 2 om Zlatan, Ola Svensson Superstar om Ola Salo och Tusen Bitar om Björn Afzelius.

Recensioner:
"Kärlek & rock'n'roll är en läsvärd, kärleksfull och levande uppväxtskildring. Boken är också en hyllning till musiken samt en uppgörelse med det förflutna och de existentiella spörsmål som vi alla i grunden har." // Henric Ahlgren - Btj

"Berg har vinnlagt sig om ett nära och autentiskt jagperspektiv i prosan och stilen, det är det brådmogna barnets och tonåringens blick som registrerar världen. Det är ett grepp som ofta fungerar, särskilt i de gestaltade scenerna. Parallellt med barndomskapitlen får vi följa honom i nutid när han gör en dokumentärfilm om sin åldrade mor." // Oline Stig - Sydsvenskan

« Det nya landet  |  Generation 55+ »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.