Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Roman
Format:
145 x 200 mm
Sidor:
205
ISBN-13:
9789187291500
Utgivning:
2018 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
Kabaré Vemod
Boris Zetterlund
En mors flykt med sin son genom Europa

KABARÉ VEMOD är en roman om två mäns resa genom livet. Den ena genom Europa och den andra i sitt inre. De träffas aldrig. Den äldre av dem är far till den yngre.

De två männens handlingar och beslut, stora som små, påverkas av tomrummet mellan dem. Detta färgar deras personlighet och deras relation till omgivningen, särskilt till kvinnorna i deras liv.

Gränser korsas, olovligen och olagligen. Hämnd, begär, kärlek, hot, utmaningar, svek och vardag avlöser vartannat. Vilken frihet har man med de förutsättningar man får? Hur långt sträcker sig makten över sitt eget liv?

Romanens scenografi är de båda männens kvinnor och Istrien, Trieste, Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn. De agerar utifrån ett utanförskap men betraktar sig inte som offer. Ödet har ingen moral, druvor växer på sluttningar, vemodet tar plats i en bar och kvinnor bär livet i sina sköten och på sina axlar – det är en annan beskrivning av romanen.

Romanen är delvis baserad på upplevelser och historier som förmedlats till författaren. Saknaden av en närvarande biologisk far, orsakerna till det, moderns gränsflykt med sonen och något av det som framkommit om fadern efter hans död.

Recensioner:
"Kabaré Vemod är en roman om identitet, sökande och om att finna sin plats i tillvaron. Det är en ambitiös far/son-skildring ... För att vara en romandebutant är författaren påtagligt skicklig på att skriva såväl dialog som miljöskildringar." / Rickard Lindholm - Btj

« Enöga  |  Karin och Kareem »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.