Lindelöws Bokförlag


Pris:
75 :-

Kategori:
Krim & thriller
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
263
ISBN-13:
9789188753021
Utgivning:
2018 september
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Högupplöst omslagsbild
Natten undrar vem jag är (pocket)
Fredrik Ekelund
En prisbelönad krimförfattare

Dagens Nyheter: "Lysande roman i fem akter, en tragedi om ett Malmö där någon kommer att skjuta och någon kommer att dö."

Som kriminalförfattare debuterade Fredrik Ekelund debuterade som kriminalförfattare med Nina och sundet, som nominerades till årets kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Natten undrar vem jag är är hans sjätte roman med Hjalmar Lindström och Monica Gren från Länskrim i Malmö.

Hjalmar Lindström är en erfaren polis på Länskrim i Malmö. Tillsammans med sin kollega Monica Gren har han god insyn i Malmös undre värld, där knark säljs, ungdomar mördas och gängen värvar allt yngre medlemmar, inte bara på Rosengård utan även i det mindre Kroksbäck.

I Kroksbäck bor Omar Ibn-Khaled från Irak med sin familj. Han driver Aladdins Livs i ett villakvarter nära Kroksbäck och har tvillingsönerna Samir och Abdullah. En vinterkväll ser Omar och hans familj, från balkongen i sitt höghus, ett brutalt överfall, kanske ett mord.

Recensioner:
Dagens Nyheter: "Han ställer de olika gruppernas perspektiv mot varandra så att de blir besynnerligt lika, som om skräcken i grunden bara har ett ansikte.”

Sydsvenskan: "Porträttet av Malmö är kärleksfullt."

Nisse Scherman, blogg: "Det här är en fantastisk roman … Fredrik Ekelund balanserar sin historia på en smal och vass egg."

« Natten undrar vem jag är  |  Redlight (pocket) »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!