Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Roman
Format:
110 x 180
Sidor:
281
ISBN-13:
9789188753120
Utgivning:
2018 november
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Högupplöst omslagsbild
Så nära barfota (pocket)
Marie Hedegård
Marie Hedegård debuterar med romanen SÅ NÄRA BARFOTA. Det är en bok att känna igen sig i och inspireras av.

ELLEN sover alltid med trosorna på. Hon vill inte att hennes man tar i henne längre. Som nygifta flyttade de in i radhuslängan. Nu är båda barnen utflyttade och omställningen är smärtsam för Ellen. Mannen fortsätter oberörd med sina fritidsintressen medan Ellen känner sig vilsen. Hennes väninna Cathrine, som inte har några barn, lyckas få med Ellen på en spahelg. Utanför hemmet finns både lockelser och lindring men hemkomsten blir bara smärtsam för Ellen.

En dag får hon ett mejl från sin väninna Lana, som förälskat sig i en afrikansk man och flyttat till hans hemby i Ghana. I brevet står det: ”Kom hit och hälsa på!” Ellen känner att hon inte har något att förlora. Hon köper en flygbiljett och tar steget ut i det okända.

Recensioner:
"En mycket lättläst och charmig bok som har sina twister både här och där. Den beskriver vänskap men också vikten av att våga vara ärlig mot sig själv men också mot andra i sin omgivning och att inte leva i förnekelse. Det finns många härliga person- och miljöbeskrivningar i den här boken och jag gillar dem starkt."
bokprataren.blogspot.com - augusti 2019

”en utmärkt debut” - Biblioteket i fokus

”Jag bara älskar att läsa Ellens tankar som går stick i stäv med det hon säger.” / Bokstugan

”En härligt frigörande, klok, vänlig och helt underbar berättelse om att bejaka sig själv och upptäcka att det finns andra värderingar i livet.” / Boktipset

"Närmare Carin Mannheimer än Kerstin Thorvall skriver Hedegård en realistisk och robust, gedigen och psykologiskt trovärdig prosa. Ett uns kolonialblick och någon exotiserande kliché om afrikanska män förekommer, men stör knappast den lugna och överlag sakliga framställningen. Det har blivit en respektingivande och stilistiskt oklanderlig roman om en medelålders kvinna som alltför länge tänkt på familjens bästa och glömt bort sig själv."
Jan Karlsson - Borås Tidning

"Boken skildrar trovärdigt separation, vänskap och längtan efter att vara sann mot sig själv."
Petra Norrman - Bibliotekstjänst

"Marie Hedegård har med sin debutroman skrivit berättelsen om en alldeles vanlig kvinna som bestämmer sig för att våga se efter om livet har något mer att erbjuda. Den är lättläst och medryckande skriven"
Anna Johansson - bloggen, Och dagarna går

"Det är en bok om en medelålders kvinna som måste åka långt hemifrån för att göra upp med sina rädslor och för att återta sig själv. Det är också en bok om vänskap och om att våga vara ärlig inför andra, men också inför sig själv."
Västmanländskans bokblogg

"Min åsikt: Underbart gripande, strålande vacker & fantastiskt stark!!! Betyg 5 av 5"
Jennie Stelfeldt - bloggrecension, Jennies boklist

"En av de saker som fascinerade mig ända från början var att den här boken handlade om en medelålders kvinna och det är inte ofta som medelålders kvinnor får vara huvudpersonen i en roman ... Jag tycker väldigt mycket om den här boken och ser fram emot fler böcker av den här författaren."
Boklysten, blogg

« Dit vägen bär  |  Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.