Lindelöws Bokförlag


Pris:
180 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Einar Heckscher
Förord:
Per-Olof Mattsson
Originalspråk:
Engelska
Format:
140 x 200 mm
Sidor:
207
ISBN-13:
9789187291715
Utgivning:
2017 juni
Upplaga:
1
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Cannery Row
 Högupplöst omslagsbild
Det stora kalaset
John Steinbeck
Med mycket humor och medkänsla

Nobelpristagaren John Steinbeck skrev denna roman om sin uppväxtstad i Kalifornien, där människorna skildras med mycket värme.

Denna amerikanska klassiska roman kom första gången ut på svenska 1945. Då hade John Steinbeck redan skrivit sin kanske mest berömda romaner, Vredens druvor och Möss och människor. Efter alla år har nu Det stora kalaset (originaltitel - Cannery Row) nyöversatts, då av Einar Heckscher. Boken och författaren har också fått en presentation av Per-Olof Mattsson.

Berättelsen utspelar sig i den lilla kuststaden Monterey i Kalifornien, snarlik den stad där författaren växte upp. Handlingen kretsar kring de levnadskonstnärer som bor runt gatan som fått namn efter stadens största fabrik för framställning av fiskkonserver, Cannery Row. Mycket kretsar kring den uppskattade läkaren och forskaren Doc. De arbetsskygga dagdrivarna, med Mack i spetsen, bor i Ungkarlspalatset, en utrymd lagerlokal. Där bor de gratis tack vare den kinesiske ägaren Lee Chong. När det stora kalaset närmar sig bjuder Mack in bland många andra föreståndaren för kvarterets bordell, den praktfulla Dora och hennes kvinnor.

Recensioner:
"Det känns på ett speciellt sätt när man har läst en riktigt bra roman. Det känns som om man inte har slösat bort sin tid här på jorden. Den amerikanske författaren John Steinbecks Det stora kalaset är en sådan roman ... Det märks att författaren verkligen gillar att skriva, och att han gillar historien med den oväntade vändningen, det oväntade slutet och med viss betoning på det humoristiska. Hans roman genomsyras också av medkänsla med de människor som inte lyckats, utan istället hamnat vid sidan om det skötsamma och framgångsrika samhällslivet. Men livsglädjen, trots allt, finns där också, både hos romanfigurerna och hos den som berättar om dem."
Eva Björnberg - dagensbok.com

"Den muntra berättelsen Det stora kalaset är en av den kaliforniske nobelpristagaren John Steinbecks mest älskade och populära romaner. Här finns humor, fantasifullhet och drömmar men också social skarpsyn ... Underbart nu med Einar Heckschers stilsäkra nyöversättning och med den underfundiga romanens lässtimulerande förord av litteraturvetaren Per-Olof Mattsson. Romanen är en lovsång till livsnjutning och fördragsamhet."
Lena Kjersén Edman - Btj

« Buss på villovägar  |  Det stora kalaset (pocket) »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.