Lindelöws Bokförlag


Pris:
120 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Jesper Festin
Originalspråk:
Tyska
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
182
ISBN-13:
9789187291692
Utgivning:
2017 mars
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Tabu
 Högupplöst omslagsbild
Tabu
Ferdinand von Schirach
"Ett iskallt och okonstlat elegant språk"

Författaren slog igenom med novellsamlingarna "Brott "och "Skuld". Här kommer han ut med den från tyska översatta romanen "Tabu".

När huvudpersonen Sebastian von Eschburg växte upp fick han först äta tillsammans med sina föräldrar som åttaåring. Hans adliga släkt hade bott i den bayerska bergsbyn i flera hundra år. När han var tio år skickades han till en internatskola i ett kloster. Där hade hans far och farfar också gått. Han blev som ung en framgångsrik fotograf, med utställningar i New York, Paris och Rom. När han träffade Sofia gjorde han en uppmärksammad installation, för att ställa frågorna: Vad är sanning och vad är verklighet?

En dag kallas han till förhör. Den hjärtsjuke, cigarillrökande kändisadvokaten Konrad Biegler tar sig an försvaret av den framgångsrike fotografen verksam i Berlin.

FERDINAND VON SCHIRACH är också advokat i Berlin. Med sin sakkunskap, medkänsla och värme åstadkommer von Schirach stor konst, ofta i det lilla formatet. Tabu är hans andra roman. Den första hette Fallet Collini.

Svensk översättning: Jesper Festin

Recensioner:
"Desto roligare att nu få läsa romanen 'Tabu', ett mästerstycke i språkligt och innehållsligt koncentrat, om en begåvad fotograf som får en advokat att ifrågasätta själva premissen för yrket: sant och osant, äkta och falskt. Att ta konsten – i det här fallet fotografiet – hela vägen in i rättssalen för att på så vis ge liv åt en estetisk diskussion känns så samtida att jag undrar om 'Tabu' är läsbar om femtio år. Nog är det typiskt för just dessa dagar under 2000-talets första decennier, att vi låter lögner ta över verkligheten, samtidigt som vi gärna kräver historiskt korrekta romaner? ... Ferdinand von Schirach tvingar dig att bry dig om människor du inte vill tycka om."
Andreas Ekström - Sydsvenskan

"Det är en fascinerande berättelse, och personerna är mångdimensionella, och språket är en njutning att ta in. Författaren slösar inte med orden, och detta är, liksom de tidigare, mycket mer än kriminal- och spänningslitteratur, och de mysterier vi möter gäller också vad det är att vara människa ... eftersom författaren är advokat och bygger en del av sina litterära texter på underlag från verkligheten är de juridiska delarna gedigna och ger mycket tankeunderlag; han skriver föredömligt koncentrerat; han skriver lättläst men man behöver tänka ofta mellan orden."
Leif-Rune Strandell - Dast Magazine


Om TABU, internationella röster:

”En av de mest framträdande rösterna i den europeiska litteraturen.”
– The Daily Telegraph

”Ett iskallt och okonstlat elegant språk. En roman lika fängslande och excentrisk som sin huvudperson.”
– The Observer

”Så underbart, en bok som består av bara glasklara meningar, avskalade och kloka, som lämnar avtryck och drar med sig läsaren i sin stilfulla ström.”
– Der Spiegel

”En exceptionell stilist.”
– New York Times

”Det är inte många författare som på ett så intelligent och samtidigt spännande sätt lyckas förvandla sin besatthet till litteratur som Ferdinand von Schirach.”
– Focus

”Med ett innehåll som är djuplodande och chockerande. Men stilistiskt avkylt och distanserat. Och samtidigt vanvettigt inträngande och autentiskt.”
- Emotion

”Underbart återhållsamt skriven. Medryckande och oroväckande.”
– The Guardian

”Ferdinand von Schirach är en av Europas mest hyllade kriminalförfattare. Mycket läsvärd.”
– The Sunday Times

« Straff  |  De blöta apornas armé »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.