Lindelöws Bokförlag


Pris:
120 :-

Kategori:
Roman
Format:
140 x 220 mm
Sidor:
148
ISBN-13:
9789187291739
Utgivning:
2017 mars
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Högupplöst omslagsbild
Säg att du älskar mig, tre gånger
Gunnar Källström
Debutroman om en utsatt uppväxt

Denna berättelse och dess resonansbotten under barndoms- och tonåren ger som vuxen Gunnar Källström positiv kraft som ofta gläder andra med både musik och skådespeleri.

Det är sjuttiotal i bostadsområdet Ekhagen i Jönköping. Ragnar växer upp med en tablettmissbrukande mamma, en svårt sjuk pappa och tre äldre bröder. Pojken pendlar mellan hyreskasernernas vardag och bortglömda bygdeoriginal i mörkaste Småland. Hans drömmar får näring av de gamlas berättelser och han har gott om tid att forma dem i sin enskildhet. Efter en tid flyttar familjen till ett nybyggt villaområde, Ragnar väntar på en pubertet som aldrig kommer och måste varje dag möta sina plågoandar i skolan utan fönster. Kan räddningen finnas i historierna han hörde som litet barn?

Gunnar Källströms romandebut, "Säg att du älskar mig, tre gånger", är nominerad av Studieförbundet Vuxenskolan till 2017 års författarpris. "Priset tilldelas en person som i sitt författarskap speglar nutidens landsbygd, med inriktning på författare i början av sin karriär”. Priset har delats ut sedan 1954. Pristagaren presenteras på bokmässan i Göteborg i september. Vinnaren får då prissumman 50.000 kronor.

Recensioner:
"Källström har ett vackert språk och en tonsäker dialog. Han skriver mot en klangbotten av vemodig folkvisa. Barndomens berättelser från förr interfolieras med handlingen. Skrönor och sägner, mustiga och hemska om mödrar som sjunker ner i kärret medan sonen springer vilse i skogen för att hämta hjälp."
Ulla Strängberg - Jönköpings-Posten

"Jag läser musikern och vissångaren Gunnar Källströms fina romandebut ”Säg att du älskar mig tre gånger”, som handlar om Ragnar som växer upp med en valiumberoende mor, en sjuk far och tre sadistiska storebröder i en liten svensk småstad. Ragnar har också drömkraften i sig ... Det är våld och mera våld vart Ragnar än vänder sig och de enda trygga stunderna är när föräldrarna krisar eller ligger på sjukhus, för då skickas han bort till mormor som underhåller med bygdehistorier om småländska torparsläkten ... Gunnar Källström har en fin känsla för tidens stämningar."
Gabriella Håkansson - Sydsvenska

"Källström har skrivit en väldigt fin bok där det poetiska språket, fantasin och vemodet ger en imponerande helhet och förhoppningsvis är detta bara början på hans författarbana."
Roger Bengtsson - Ung Tro

"Den rapsodiska berättarstilen håller samman delarna till en berörande helhet, som verkligen griper tag i läsaren. Det finns en mörk, poetisk ton i Källströms prosa som inte minst i de fantasifulla avsnitten är verkningsfull ... Som uppväxtskildring är romanen så originell att den
tål jämförelser med föregångare i svensk litteratur."
Ingvar Engvén - Bibliotekstjänst

« Rivjärnet i Taberg  |  Skämt »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.