Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Anna Nyman
Förord:
Benita Funke
Originalspråk:
Franska
Format:
140 x 210 mm
Sidor:
155
ISBN-13:
9789187291654
Utgivning:
2016 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
La Vallée de la jeunesse
 Högupplöst omslagsbild
Ungdomens dal
- tjugo föremål från en uppväxt
Eugène
Författare med rumänska rötter

Författaren Eugène introduceras nu i Sverige. Han är född i Rumänien. Hans föräldrar flydde under diktaturen till Schweiz.

Ungdomens dal beskriver en uppväxt och livsresa från diktaturens Rumänien till Schweiz utifrån tjugo olika föremål. Eugène varvar positiva och negativa minnesbilder associerade till föremålen, som format honom som människa. Det är nära mellan skrattet och gråten, den lilla och den stora världen; ett kilo tomater låter honom uppleva barndomens glädjeämnen, en ABC-bok får honom att erfara hur han fråntas sitt språk i det kommunistiska Rumänien, medan en resedagbok utan ord överbryggar språkbarriärer och leder till vänskap.

Eugènes författarskap genomsyras av stor värme och humor, samtidigt som han inte väjer för att ta upp smärtsamma ämnen. Diktatur, demokrati, flykt, migration och integration är exempel på några teman som genomsyrar Eugènes livsberättelse.

Författaren är inbjuden till Bok & Bibliotek i september 2016, av bland annat schweiziska ambassaden, och kommer att medverka där vid ett flertal tillfällen. Benita Funke introducerar i ett förord denna författare för den svenska publiken.

ÖVERSÄTTARE: ANNA NYMAN

Recensioner:
"Genom att låta genomsyra även livets motgångar och allvar med en varm (och ibland dråplig) humor blir det en samtidigt ledig och stärkande bok. Eugènes ”låt tingen tala”-koncept nystar fint och balanserat fram vad det innebär att vara människa. Detta är den första boken av honom att översättas till svenska."
Bo Blom - Bibliotekstjänst

En gång i Havanna »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.