Lindelöws Bokförlag


Reapris: 90 :- 
Ordpris: (120 :-)
Kategori:
Fakta & debatt
Översättare:
Jessica Rosell
Originalspråk:
Engelska
Format:
170 x 70 mm
Sidor:
160
ISBN-13:
9789187291630
Utgivning:
2016 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
33 1/3: Horses
 Högupplöst omslagsbild
Patti Smith: Horses
33 1/3
Philip Shaw
Den första boken i album-serien 33 1/3

När Patti Smith 1975 kommer med LP-skivan Horses är det pophistoriens absolut största debutalbum. Punkpoesi som revolutionerar musiken

Hon parar ihop sina starka, mycket poetiska texter med rå rock’n’roll och från och med det albumet är Patti Smith en ikon som fortfarande berör och samlar allt större skaror lyssnare. Begreppet ”rock and Rimbaud” skapas. Inte undra på att hon 2011 fick Polarpriset.

Philip Shaw nagelfar hennes texter, ser det erotiska i dem, belyser drömmarna, följer de poetis­ka spåren, ger ord åt de psykoanalytiska stråken. Det är inte för inte som han är verksam som litteraturvetare. Låt för låt går han igenom Horses, med tonvikt på texternas lyriska innebörd, med New Yorks punkscen som fond. Längs vägen får vi också Patti Smiths levnadsbana, alla tidiga motgångar, influenserna, romanserna, vad staden New York City betydde och betyder – och vart hon är på väg.

Detta är nummer 01 i serien 33 1/3.

Översättare: Jessica Rosell

Recensioner:
" Philip Shaw ger en tidsbild av New York från 1969 - med Chelsea Hotel, CBGB och La Mama - samtidigt som han tecknar ett porträtt med ord av Patti Smith som poet och musiker."
Bengt Eriksson - Hifi-musik

"Uppväxt med Joy Division och Ian Curtis mörka poesi och med en senare akademisk karriär som professor i engelsk romantik framstår Shaw som en högst kompetent Patti Smith-biograf. Boken avslutas med en låt-för-låt-analys av Horses."
Anders Hogeman - Btj

"... här finns matnyttig information om hur Patti Smith skapade sitt debutalbum, vad det innehåller och vad som ledde fram till det."
Nils Hansson - Dagens-Nyheter

"Kan tyckas lite nördigt att gotta sig i detaljer om musiker, texternas uppkomst och betydelse, men som läsare ger det ytterligare ett lager av artisten ifråga ... Det bästa är att ha respektive skiva på spelaren när man läser boken. Det tillför en extra dimension i läsandet, och musiken växer."
Han Bryngelson - Norra Skåne

« Blind  |  Svenska 70-talsmöbler »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.