Lindelöws Bokförlag


Pris:
70 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Karin Löfdahl
Efterord:
Per Svensson
Originalspråk:
Tyska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
230
ISBN-13:
9789185379897
Utgivning:
2015 mars
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Die verlorene Ehre der Katharina Blum
 Högupplöst omslagsbild
Katharina Blums förlorade heder (pocket)
Heinrich Böll
Från terrorismens 1970-tal i Europa

En klassiker, nobelpristagarens Heinrich Bölls mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen.

När fest- och karnelvalsveckan börjar besöker den 27-åriga Katharina Blum en väninnas maskerad, dansar och förälskar sig i en okänd man. Fyra dagar senare ringer hon på hemma hos kriminalkommisarie Wal­ter­­ Moeding och berättar att hon, i sin egen lägenhet, skjutit ihjäl skandaljournalisten Werner Tötges.

Den man som Katharina Blum förälskade sig i på festen, Ludwig Götten, är efterlyst för bankrån och polisen är på jakt efter honom och de andra rånarna. Därför hämtas ­Katharina Blum av tungt beväpnad polis dagen efter festen. Hon förnedras, anklagas för terrorism och polisen läcker till kvälls­pres­sen att hon medverkat i bankrånet. På löpsed­larna står det: ”Rånarbruden Katharina Blum vägrar vittna om herrbesök”. Sedan, fyra dagar efter festen, ringer hon på hemma hos kriminal...

Heinrich Böll skrev i vrede en pamflett och med ironin som vapen berättade han om de kränkningar som ­Katharina Blum utsattes för av polisen, pressen och det politiska etab­lissemanget. Boken har en viktig undertitel: ”Hur våld kan uppstå och vart det kan leda.”

Denna klassiker finns nu också i pocket.
I nyöversättning av Karin Löfdahl.
Och med efterord av både Heinrich Böll och Per Svensson.

Recensioner:
"Lindelöws bokförlag ger nu ut en ny översättning av Karin Löfdahl och den tål att läsas om ... De trakasserier, den skandalösa behandling som tidningen utsätter Katharina för skildrar Böll i en bitande satirisk ton ... Stickspår som handlar om en älskads lojalitet - om Katharinas val att av kärlek hjälpa en brottsling. Rätt eller fel? På den frågan svarar Heinrich Böll i Per Svenssons slutord att människan får leva i konflikten mellan rätt och orätt, mellan kärlek och lag."
Krönika, "Bölls pamflett håller än", Monika Tunbäck-Hanson, Göteborgs-Posten

"Intressant att notera är att förlaget valt att låta en f.d. kvällstidningsredaktör skriva efterordet. Han balanserar mellan försvar av en sensationssugen kvällspress och kritik av tyska Bild-Zeitung, tidningen som står i centrum för Bölls berättelse."
Thomas Nydahl, Btj

« Doktor Murkes samlade tystnad  |  Ungdomsvåld »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!