Lindelöws Bokförlag


Pris:
55 :-

Kategori:
Krim & thriller
Illustratör:
Cato Lein
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
240
ISBN-13:
9789185379675
Utgivning:
2012 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Krimineller 1
14 kriminalnoveller
Aino Trosell
Ta chansen, möt Siv Dahlin igen

Sveriges okrönta novelldrottning Aino Trosell, mångfaldigt prisbelönt för sina deckare levererar dem här i kortformat.

Aino Trosell, välkänd kriminalförfattare, bjuder på nya berättelser i ett kortare format – Krimineller. Här gör hon 14 överraskande nedslag i människors vardag med osannolika sammanträffanden och blodiga mord. ­Mördaren kan vara den du minst anar. Så titta en extra gång i garderoben och på balkongen innan du somnar!

Deckarhjältinnan Siv Dahlin, från Aino Trosells omtyckta kriminalromaner, finns med i sex av novellerna. Siv bor i Malung och passar på att arbeta extra under den populära Dansbandsveckan där en kvinna försvinner. I en annan novell har hennes dotter flyttat med sin sambo till Skellefteå men vem är han? Sedan åker Siv Dahlin på en efterlängtad men farlig semester till Capri. I en av berättelserna blir hon så efter stort motstånd övertalad att pröva nätdejting, som ska vara helt riskfritt. Men inte för Siv.

Den första Siv Dahlin-romanen, Om hjärtat ännu slår, belönades som Årets bästa svenska kriminalroman, och uppföljaren, Se dem inte i ögonen, nominerades till samma pris.

Sedan debuten 1978 har Aino Trosell diktat om människan och miljöer, om inre och yttre jordskred i tjugo böcker och ett otal texter. Hon räknas idag till de mest framstående författarna vad gäller djup och bredd.

Nu presenterar Aino Trosell "Krimineller", ett nytt koncept för att avnjuta deckare i toppklass. Följ med till de diktade brottens och mordens underbara värld. Men ta det bara lugnt, det är inte på riktigt. Eller är det?

FÖRFATTARFOTO. CATO LEIN

Recensioner:
"Trosell lyckas ovanligt bra i den här originalpocketen med fjorton noveller."
Bengt Eriksson - Kristianstadsbladet, sept 2012

"personteckningen är som vanligt utsökta i Aino Trosells berättelser."
Lena S Karlsson - Dalademokraten, sept 2012

"Aino Trosells 14 krimineller får mig att tänka på brittiska Margaret Yorkes psykologiska kriminalberättelser ... Verklighetsnära, med en särskild känsla för samhällets underdogs."
Lena Köster - Upsala Nya Tidning, sept 2012

"Att läsa Krimineller är trivsam underhållning, jag tror att berättelserna i den skulle lämpa sig mycket väl för högläsning, godnattsagor för vuxna, lagom kusliga för att man ska titta under sängen innan man, kanske, somnar."
Christina Swalander - Alba, okt 2012

"Trosell är bra på nutidsskildringar, och här lyckas hon väva ihop verklighet och mörka fantasier på ett suggestivt sätt ... Aino Trosells krimineller är karameller för oss som gärna läser om ond bråd död."
Ragna Fahlander - Dalarnas Tidning, sept 2012

"Det jag uppskattar mest med kriminellerna är författarens förmåga att påbörja handlingen på ett sätt som gör att fortsättningen känns smått given och självklar och sedan steg för steg, ibland nästan omärkligt, vända på kakan och sluta i en överraskande upplösning ... Dessutom är Aino Trosell bra på att gestalta stämningar, särskilt de obehagliga ... Och så en liten krriosa som avslutning: tummavtrycket som finns på omslaget placerat just där ens egen tumme hamnar när man håller i boken, det är läckert. För att inte tala om att omslagsytan känns som mjukt skinn fast det är fråga om en pocketbok. Snyggt."
Ivana Eklund - Bloggen Bokmania, okt 2012

"Lindelöw är en duktig förläggare i det lilla formatet, men samtidigt har han varit mån om att producera kvalitetsromaner av kvalitetsförfattare om man nu får säga så. Och det gör jag ... Aino Trosell lyckas skapa en stämning. Hon skriver ju så förbannat bra. Man hör hennes röst när man läser. Och humorn ligger nästgårds."
Lennart Högman - Dast Magasin, sept 2012

"Trosell är skicklig på att bygga upp bloddrypande, obehagliga situationer med oanade slut, ofta i ond bråd död. Det är underhållande och mycket bra skrivet."
Elisabeth Hermansson - Bibliotekstjänst, oktober 2012

« Jäntungen  |  Lita på Mary! »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!