Lindelöws Bokförlag


Reapris: 95 :- 
Ordpris: (120 :-)
Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
210
ISBN-13:
9789185379620
Utgivning:
2012 augusti
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Vad mitt öga såg
Reidar Jönsson
Reidar Jönsson är tillbaka med eftertryck

Med humor och allvar väver Reidar Jönsson på välkänt sätt en bitvis gastkramande berättelse utefter slingriga vägar.

Vad mitt öga såg är en uppsluppen historia om stark vänskap. När den pensionerade operasångaren Efraim rastar sin hund på söder i Stockholm stöter han på Erik i ett gathörn. Det är deras första möte. När Efraim sedan blir änkeman och Eriks hustru som dement flyttar in på sjukhemmet börjar de träffas allt oftare.

De skröpliga hjältarna är överens om att livet är tungt, därför gör de upp en plan för att dö tillsammans. Men det går inte alltid som man vill. Deras hisnande plan tar dem till hotell King David i Jerusalem och ut på Golanhöjderna. De hoppas att konflikten mellan israeler och palestinier ska hjälpa till så att de själva hamnar i skottlinjen. Gasfyndigheten nära kusten gör konflikten ännu hetare.

När Erik, med bara ledsyn på ena ögat, ställs till svars inför förhörsledaren i Jerusalem berättar han hjältarnas historia. Frågan är vad som är sant eller falsk när Reidar Jönsson blandar humor med livets allvarliga bottnar och precis som i Mitt liv som hund blommar upp i en äventyrlig roman om svårigheter, hopp och livskraft.

Följ Reidar Jönsson när han bloggar om romanens tillkomst, nu i september:
http://blogg.bokus.com/

Och så en filmsnutt av författaren själv: http://www.youtube.com/watch?v=zQ1ybb2aotE&feature=youtu.be

Recensioner:
"Boken innehåller många bottnar eller lager. Vi har den humoristiska berättelsen om de två herrarna som bär hela vägen. Under finns kritiken av oförmågan att lösa konflikter utan våld. Utan att ta ställning ger han en klargörande bild av Mellanösternkonflikten och i den tillkommande bränsle för en förlängning av den. Ett helt annat lager rör problemen med att åldras."
Torsten Daun - Gotlands Allehanda

"En roman om det allvarliga i livet som skickligt blandas med en stor dos humor och livskraft."
Caroline Axelsson - Nerikes Allehanda

"Till hans många kvaliteter som författare hör just berättarrösten, en annan är hans djärva stilistiska intelligens, en tredje är det gränslösa politiska intresset, oräddheten att röra sig utanför den svenska ankdammen ... Jag har fått för mig att äventyret kan vara ett nyckelord för Reidar Jönssons författarskap. Det skrivna ska vara ett äventyr, både för läsaren och författaren. i Vad mitt öga såg lyckas han med det."
Tony Samuelsson - Arbetet

Reidar Jönsson har skrivit en komisk kortroman om en stark vänskap mellan två äldre män, som beslutar sig för begå självmord tillsammans. I en uppsluppen skildring från ett misslyckat kollektivt självmordsförsök i Lill-Jansskogen till Hotell Kung David i Jerusalem, följer författaren de bägge vännerna, som söker döden tillsammans. De bägge beslutar sig för att resa till det ställe där de lättast kan bli föremål för allas hat och sålunda
bli dödade ... En pikaresk berättad med ett väldigt gott humör och en nypa politiskt salt.
Anders Palm - Bibliotekstjänst

« Min Martina  |  Jag har ännu inte sett världen »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.