Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Krim & thriller
Översättare:
Janina Orlov
Originalspråk:
Finska
Format:
150 x 220 mm
Sidor:
258
ISBN-13:
9789185379606
Utgivning:
2012 november
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Hyvä veli, paha veli
 Högupplöst omslagsbild
Brodern från Moskva
en Viktor Kärppä-deckare
Matti Rönkä
Fristående fortsättning om Viktor Kärppä

Brodern Aleksej emigrerar också till det nya Europa och Helsingfors. Mycket passerar över gränserna, människor och smuggelgods.

Brodern från Moskva är Matti Rönkäs andra kriminalroman i hans serie om Viktor Kärppä, som i Finland hittills nått upp i sex böcker. Denna andra kriminalroman har kommit ut i tio länder, bland annat Tyskland, Norge, Italien, Holland, Polen och nu snart i Sverige.

Huvudpersonen Viktor Kärppäs äldre bror heter Aleksej. Han bodde i Moskva med sin familj men bröt av olika skäl upp för att flytta till sin yngre bror Viktor i Helsingfors. De två bröderna, uppväxta i forna Sovjetunionen i ryska Karelen, är olika varandra och Aleksej blir misstänkt för heroinsmuggling och för samröre med maffian i Sankt Petersburg. Viktor Kärppä försöker rentvå sin bror, både med hjälp av kriminella kontaker och med den finska polisen Korhonen. Han är piskad att hitta heroinets verkliga väg in i Finland.

Viktors flickvän Marja, från del 1, flyttar nu till USA för att fortsätta sina studier.

Första delen i serien heter Med en mördarres ansikte.

Recensioner:
"En nyupptäckt favorit är finska Matti Rönkä. Med en mördares ansikte (2011) hette del ett i hans serie om den småkriminella privatdeckaren Viktor Kärppä och den slitna kommissarien Teppo Korhonen. I slutet av 2012 kom del två – Brodern från Moskva (Lindelöw) – som är lika stämningsladdat korthuggen och kraftfull som ettan och tar oss med in i en värld av dopningsskandaler och knarksmuggling."
Gunilla Wedding - Skånska Dagbladet

"Mer spännande än David Peace, och nästan lika vresig och vrång. Otäckt realistisk, och mycket moraliska resonemang om vad som är rätt och fel. Eller fel och ännu era fel."
Lotta Olsson - Dagens Nyheter

Viktor är inte mindre farlig än sina motståndare och emellanåt väcker han inte hundraprocentig sympati hos läsaren. Inte heller hos sina nya landsmän där Sannfinländarna har svårt att acceptera en människa som varit sovjetisk medborgare."
Per Magnusson - Dast Magazine

« Bakom maskerna  |  Med en mördares ansikte »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.