Lindelöws Bokförlag


Pris:
70 :-

Kategori:
Krim & thriller
Översättare:
Marjut Markkanen
Originalspråk:
Finska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
220
ISBN-13:
9789185379545
Utgivning:
2012 maj
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Tappanjan näköinen mies
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Med en mördares ansikte (pocket)
Matti Rönkä
"Mannen från andra sidan gränsen"

Matti Rönkä, Finlands första vinnare av Glasnyckeln, fick utmärkelsen för att ha skrivit Nordens bästa deckare. Han är utgiven på tolv språk.

Med en mördares ansikte är första kriminalromanen i serien om Viktor Kärppä, som är född i Ryssland. Nu med sitt finska ursprung har han flyttat till Helsingfors och försörjer sig som privatdetektiv och byggnadsarbetare. Han är Mannen från andra sidan gränsen. Viktor Kärppä har ett förflutet i en specialstyrka i den sovjetiska armén. Han balanserar på lagens gräns, eller som han själv säger hjälper människor som hamnat i hotfulla och svåra situationer. Själv ser han sig som affärsman, som bestämt sig för att varken mörda, stjäla eller blanda sig i narkotikaaffärer eller människohandel.

I kriminalromanens början försvinner den estniska immigranten Sirje Larsson från en villaförort i Helsingfors. Hennes finske man Aarne Larsson ber Viktor Kärppä om hjälp. Har Sirje flytt tillbaka till sitt forna Estland eller fallit offer för en mördare? Hennes bror som bor kvar i Tallinn är en fruktad gangster. Viktor Kärppä använder sig av sina kontakter i den kriminella världen och genom sin uppsyn öppnar han många dörrar. Många gånger är han lättad över att veta så lite som möjligt av det han blir inblandad i.

Recensioner:
”Rönkes roman är en riktig läsupplevelse”
Smålands-Posten

”skriven i klassiskt korthuggen, hårdkokt stil men sjuder samtidigt av undertryckta känslor och dras sig inte för så väl drastisk som klurig humor”
Skånska Dagbladet

”den finska noir-stämningen sänker sig mörk och tung”
Kristianstadsbladet

”Matti Rönkä bjuder läsaren på flera överraskningar”
Dala-Demokraten

« Om att överleva  |  Filmens spelrum »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!