Lindelöws Bokförlag


Pris:
90 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Einar Heckscher
Förord:
Jacob Härnqvist
Originalspråk:
Engelska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
222
ISBN-13:
9789185379354
Utgivning:
2012 februari
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Pulp
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Pulp
Charles Bukowski
Det sista Bukowski skrev - en kriminalare

Vådliga äventyr med privatdetektiven Nick. Inget är omöjligt för honom. Han gör en djupdykning i Los Angeles undre och även övre värld.

I Pulp, som är en pastisch på en hårdkokt deckare, är privatsnoken Nick Belane huvudperson. Det är vådliga äventyr som avlöser varandra, lyckade och misslyckade,med Lady Death, Röda Sparven, Jack Bass och andra original från Los Angeles bakgårdar. Einar Heckscher har reviderat översättningen, i en bok som fanns i bokhandeln på sent 1990-tal. Den gavs första gången ut i original 1994.

De flesta år bodde Charles Bukowski i Los Angeles, blev ett namn med sin poesi i underground-tidningar på 1960-talet. Då var han själv över 40. Sedan gavs krönikor och noveller ut. 1971 kom det stora genombrottet med romanen Postverket. Pulp var den sista bok han gav ut i livet, innan leukemin tog honom.

Recensioner:
"I ett gammalt tvärsäkert inlägg påstod jag att jag endast läst tre roliga böcker, men halvvägs genom Pulp var jag beredd att ändra mig. Detta är en parodi (pastisch står det i baksidestexten) på hårdkokta deckare ... tempot är halsbrytande. Dessutom fantastiskt rolig dialog med en hjälte, Nícky Belane, slagfärdig som en Groucho Marx på dåligt humör ... Väldigt, väldigt bra och jag skall omgående läsa mer av Bukowski som jag skamligt nog måste erkänna inte läst alls tidigare."
Gästbloggare M - joanna-och dagarnagar.blogspot.se

"Historien är komplicerad fast på ett mycket lättsamt sätt, handlar om livets jävelskap och om döden, skriven i rasande tempo av en dödsmärkt författare. Den liknar inga av de böcker av Bukowski som jag brukade sluka om somrarna ... Den som vill ha en logisk berättelse med ett lagom moraliskt slut ska inte läsa Pulp. Den som vill ha kul och gotta sig åt mänskligt (och lite utomjordiskt) elände ska absolut göra det och kanske börja tänka lite på de varianter som döden (Lady Death) kan ha i åtanke åt både författare och vanliga dödliga."
Kjell E. Grenberg - Dast Magazine

"Buk var bakgårdens författare och den finns också här, om än omstöpt till kioskdeckare. Många verkliga och fiktiva karaktärer från Buks värld glider förbi. I en scen hejar Belane på en viss Henry Chinaski, som är alter egot i de flesta av hans romaner. I en annan stöter han in i en Fante, där förlagan är författaren John Fante som var Buks stora inspiration och en av anledningarna till att han själv började skriva."
Erik Göthlin - kulturdelen.com

"Pulp är en lysande pastisch på klassiska detektivromaner. Boken innehåller såväl en hård privatdetektiv som en underskön femme fatale. Bukowski, känd för sina burleska socialrealistiska verk, leker här kärleksfullt med detektivgengren. Surrealism blandas med svart humor, allt till bakgrunden av neonupplysta gator i Los Angeles. Boken framkallar skratt och är ett nöje att läsa."
Daniel Gunnestam - minabibliotek.se

"Pulp är engelska för pappersmassa, men också slang för billig kiosklitteratur – deckare, science fiction, tantsnusk – och Bukowski driver ordentligt med genren.?Den handlar om en sunkig privatdetektiv i Los Angeles som plötsligt får ett antal mystiska fall som visar sig sammanlänkade och involverar en del övermänskliga karaktärer ... Eventuellt handlar den om hur kapitalismen har förgiftat planeten jorden till den grad att allt hopp är ute. Eventuellt handlar den om att möta döden utan ångest. Eventuellt handlar den om ingenting.?"
Per Leander - Internationalen

« Postverket  |  Djurfabriken »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.