Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Noveller
Översättare:
Einar Heckscher
Efterord:
Göran Greider
Originalspråk:
Engelska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
240
ISBN-13:
9789185379507
Utgivning:
2012 januari
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Drivved (pocket)
- en antologi plus 12 röster
Charles Bukowski
Vad är det allra bästa med Bukowski?

Charles Bukowski går inte att värja sig emot. Han är en författare som slår knockout med sina berättelser om alkohol, våld och kvinnor.

Allt händer på Amerikas bakgårdar. Och han står på dessa människors sida. De flesta år bodde han i Los Angeles, blev ett namn med sin poesi i underground-tidningar på 1960-talet. Då var han själv över 40. Sedan gavs krönikor och noveller ut. 1971 kom det stora genombrottet med romanen Postverket.

Nu finns denna klassiska författare översatt till tolv språk och han hann ge ut sex romaner, ett tiotal novellsamlingar och många många diktböcker innan han dog 1994.

I denna antologi finns utdrag ur närmare tjugo böcker. Plus tolv röster som läst hans till svenska utgivna böcker och reagerat. Alla fick de tidigt en relation till författaren. En omskakande upplevelse skriver Peter Birro. En av de mest lästa poeterna i världen tror Göran Greider. Det stinker av ensamhet och utanförskap tycker Crister Enander. Ragnar Strömberg kallar honom desperationens diversearbetare och Stig Hansén en herrelös hund. Självbiografen som skriver som han typ talar säger Nina Lekander. Det han skriver känns direkt i magen, ballarna och hjärtat tycker Marcus Birro.

Och över varje ord och stavelse på svenska svävar hans översättare Einar Heckscher.

Recensioner:
"Som en introduktion till, eller åtminstone ett smakprov av, Charles Bukowski är ”Drivved” alldeles utmärkt. Att sammanföra de valda texterna med de 12 rösterna visar sig vara ett snilledrag. Tillsammans bildar de en helhet som, oavsett om man väljer att hylla eller avsky Bukowski, ökar intresset för vad han skrev, och varför."
Klas Håkanson - Ikon1931

"För den som vill ta en genväg och komprimera Bukowski till en enda afton i whiskyflaskans spegling är utgåvan synnerligen lämpad."
Gunnar Bergdahl - Helsingborgs Dagblad

"de är överens om att Charles Bukowski tillhör de största riktiga arbetarförfattarna, vare sig han skulle ha velat det eller inte."
Anna Sigvardsson, Btj

"Kort efteråt fick jag novellsamlingen Historier från Ingenstans av min pappa, där den första novellen, Ensam, är den novell jag kan helt utantill och som jag blivit mest berörd utav. Därför blir jag extra glad när det visar sig att Ensam är en av novellerna i boken Drivved, en antologi med vad jag bara kan gissa är menat att vara de mest ikoniska Bukowskitexterna från hans mest kända verk ... Charles Bukowski har definierat den amerikanska arbetarlitteraturen och det finns ingen annan som kommer att kunna göra det bättre än just Bukowski. Mellan varenda rad kan man pilla ut smutsen, nederlaget och förödelsen som är Amerika och dess lägre skikt."
David Johansson - kulturdelen.com

« Dagarna rusar iväg som vilda hästar över bergen  |  Factotum »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.