Lindelöws Bokförlag


Pris:
135 :-

Kategori:
Krim & thriller
Format:
145 x 215 mm
Sidor:
360
ISBN-13:
9789185379453
Utgivning:
2012 april
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Män utan nåd
I rättvisans tjänst
Nilsson & Larancuent
Ricard A R Nilsson
Pierre D Larancuent
Första delen i serien om advokatkontoret Feldt & Partners

Boken är en uppgörelse med ett Sverige där mänskliga rättigheter inte respekteras. Den speglar en verklighet som svenska myndigheter vill hemlighålla.

Reza Amani, dömd för mord på sin fru och intagen på Tidaholmsanstalten, ska utvisas till Iran efter avtjänat fängelsestraff. Frigivningen närmar sig. Men i hans gamla hemland väntar familjemedlemmar till den mördade frun på att verkställa släktens blodshämnd. Som regimkritisk avhoppare vill även den iranska staten se honom straffad. Ingen nåd är att vänta. De svenska myndigheterna blundar för detta dubbla hot.

Feldt & Partners är advokatfirman som åtar sig att hjälpa Reza Amani att stoppa utvisningen. Men advokatbyrån får mäktiga personer emot sig – människor som är beredda att göra allt för att få utvisningen genomförd. Advokat John Eric Feldt och hans medarbetare hotas till livet, men vägrar släppa fallet. Deras kamp för Reza Amanis liv leder dem närmare och närmare den brutala makten.

Män utan nåd är en thriller baserad på ett verkligt fall. Diarienummer och beslutsformuleringar är hämtade direkt från verklighetens dokument hos svenska och europeiska myndigheter.

"Män utan nåd" är Nilsson & Larancuents första kriminalroman om advokaterna som arbetar i rättvisans tjänst på byrån Feldt & Partners. Verklighetens Reza Amani var under några år en av författarduon Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuents medfånge på Tidaholmsanstalten.

Boken släpptes på Örebro bokmässa, lördagen den 14 april 2012.
Följ gärna författarduons hemsida: www.nilsson-larancuent.com

Recensioner:
"Det är en bra grundintrig. Händelserikt, spännande och lättläst ... en godkänd debut."
Per Erik Tell - Kristianstadsbladet

"Män utan nåd har allt en spänningsroman ska ha. Den är bra uppbyggd och spänningen håller i sig. Boken visar ett Sverige av idag ... Men trots allt, trots Ania Sepps mödor att stoppa utvisningen - helt enkelt genom att hänvisa till lagen - utvisas Amani. Avsnittet om hans utvisning får mig att må fysiskt illa. Det är inget fantasiscenario, Nilsson och Larancuent har utgått från ett verkligt fall, det som hände bokens Reza Amani, hände en tidigare medfånge till dem. Det är inte allt för ofta det händer, att jag fastnar i en bok som jag inte vill släppa. Män utan nåd tillhör den ovanliga skaran. Den är välskriven. Den har ett driv, den är spännande och den berör. Det finns bara en sak att säga - läs den!" 
Marita Wass - Skaraborgs läns tidning

"... skriver bra gör de. Nilsson och Larancuent. Båda är gravt belastade brottslingar som använt sina långa fängelsetider till att läsa in akademiska examina, dock ej i svenska, varför någon av dem måste vara en naturbegåvning som skribent. Kanske båda. Båda har tillbringat tid tillsammans med bokens ´Reza Amani´på Tidaholmsanstalten och har sedan följt hans fall genom instanserna. Så långt autentiskt. Författarna beskriver dessutom hans ångest inför utvisningen till Iran på ett psykologiskt trovärdigt sätt."
Christer B Johansson - Tidningen Kulturen

"Styrkan ligger definitivt i samhällskritiken ... här får man en deckare med lite Lagens Änglar-känsla istället och jag påminns om hur mycket jag gillade den serien när det begav sig. Sammanfattningsvis är Män utan nåd en spännande historia med bra driv, jag kan definitivt tänka mig att läsa en fortsättning om författarna lyckas hitta en lika tankeväckande grundhistoria."
Helena - bokbloggare, Fiktiviteter

"... det kan inte undgå någon läsare att de brinner för sin sak och att syftet med romanen är att belysa ett fall till vilken de har personliga kopplingar ... För jag tror inte vi har sett advokatbyrån Feldt & Partners för sista gången. Och jag kommer inte att ha något emot att åter träffa advokat Feldt, utredare Witt eller receptionisten Swahn."
Oscar Rooth - Dagensbok.com

"Detta gör Nilsson & Larancuents bok till något speciellt. Att överhuvudtaget färdigställa en över 300 sidor lång kriminalroman är en bedrift i sig, att dessutom göra det i ett säkerhetsklassat fängelse med alla de restriktioner som finns gör deras prestation till en bragd."
Joakim Gade - Para§raf

"Det är hårt, rått och outhärdligt spännande. Samtidigt är det chockerande läsning, för man vet att många av de hemska saker som händer i boken faktiskt har hänt på riktigt."
Anna Svensson-Eriksson - bokrecension.se

"- Vi hade studerat juridik och förvaltningsrätt och då föll det sig naturligt att vi hjälpte andra intagna som inte kände till sina rättigheter, säger Pierre. Han är uppvuxen i Komarken i Kungälv och gick på Kongahällagymnasiet innan flytten gick till Göteborg. 2002 blev han inblandad i en härva av narkotikasmuggling och dömdes till 14 års fängelse."
Catrin Hansson - Kungälvsposten

"- Stieg Larsson, Leif GW Persson och advokater skriver på sitt sätt, men det är fortfarande ingen som har vår erfarenhet - ingen som vill ha den heller ... Men vi vill visa att kriminella är någons pappa eller någons syster eller någons fru, ganska nyanserat. Man måste skilja på gärningen och gärningsmannen, det är det vi vill lyfta med vårt författande, säger Ricard A R Nilsson."
Åsa Mwansa - Skaraborgs läns tidning

« Sonetter, 154 stycken (pocket)  |  Bakgårdsblues »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!