Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Fakta & debatt
Illustratör:
Jonatan Fernström
Förord:
Johanna Embretsén
Format:
190 x 190 mm
Sidor:
186
ISBN-13:
9789185379408
Utgivning:
2013 januari
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Danskt band
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Från förort till framgång
- 26 berättelser ur verkligheten
Annika Rusko Andersson
Marcus Birro
Ljubomir Vranjes
Jaqee
26 olika sätt att starta livet på

Förorten har ett oförtjänt dåligt rykte. Det vill den här boken med 26 skilda röster motarbeta. Men utan att blunda för problemen.

Samtidigt växer en stark och trotsig bild fram med hjälp av 26 färgrika berättelser och många intensiva lekfulla fotografier. Förorten får inte glömmas bort och inte gömmas undan. För förorten höjer rösten och blir en självklar del av Sverige, med människor från hela världen, med olika vanor och en rad kritiska åsikter.

Från vilka stadsdelar kommer bokens alla upplevelser? Från de nordöstra stadsdelarna i Göteborg. De mest kända personerna som berättar sina egna historier är: Janne Josefsson, Jaqee, Yannick Tregaro, Anna Johansson, Marcus Birro, Ljubomir Vranjes … allt som allt 26 röster.

Känner du igen dig i de här människornas tvivel, i deras mod, sorg, drömmar och framåtanda? För ett liv innehåller oändliga möjligheter och bjuder på överraskningar. Orden förort och framgång kan fyllas med så mycket. … "Från Förort till Framgång".

Det finns ett SMAKPROV ur boken, tryck bara på pdf-symbolen.

Antologin är fantasifullt illustrerad av en mängd bilder, tagna av fotografen Jonatan Fernström.

Initiativtagare: Föreningen Miljonprogrammet
Detta är upplaga nummer två, som kom i januari 2013.

Recensioner:
Syftet är 110 procent gott, Jonatan Fernströms foton är fantastiska och det finns 10 000-tals unga människor i Göteborg som behöver goda förebilder. Må så många som möjligt läsa. Må så många som möjligt fyllas med en känsla av hopp och möjligheter."
Peter Wennö, GT

"Detta är en mycket angelägen bok som borde vara given när teman som ´Framtid´ behandlas i gymnasiet och grundskolans senare år. Även i lärarutbildningen har boken en viktig funktion att fylla."
Jan Nilsson, Btj

"- Jag vet den känslan av uppgivenhet som kan finnas i förorten, för man är inte sedd och man är inte hörd. Det är inte så många som bryr sig om folk i förorten. Man behöver oftast förebilder, säger Jaqee ... Boken kommer att ges till 900 niondeklassare som bor främst i de nordöstra förorterna inför deras gymnasieval."
Anna Andersson & Peter Löwendahl, Metro Göteborg

« Utan att läka mina sår  |  Bakom maskerna »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.