Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Poesi
Översättare:
Einar Heckscher
Efterord:
Marcus Birro
Originalspråk:
Engelska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
265
ISBN-13:
9789185379347
Utgivning:
2010 juni
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
åtta diktsamlingar
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Otvättad kärlek och helveteshundar
diktantologi
Charles Bukowski
Riktigt många låtar i en enda pocketutgåva

Boken hette 214 Dikter när den första gången gavs ut 1995. En antologi med dikter hämtade från åtta samlingar. Nu delvis förkortad till pocket.

Einar Heckscher, översättare, om låtarna i denna samling:

»I sina dikter berättar Charles Bukowski om sin vardag, utan att sopa något under mattan. De berättar om naket liv, om gåtor kring liv och död, om ensamhet och gemenskap. Natt efter natt av ojämna rader, där arbetsplatser, grannar och älskarinnor, tjurfäktare, åldringar och barn, katter och hundar och denna världens stora, betraktas lika oförblommerat, av en man som inte drar sig för att driva med även sig själv framför sitt piano.

Den här samlingen är utsnitt ur hans fresk över ett mänskohjärta, dess insikter och drömmar, rotade i en livsberusad, klarögd och djupt bildad humanism, som inte väjer för något som den kärleksfulle busen vid tangenterna finner vara sant. I samling som fått namnet Otvättad kärlek och helvetshundar

I efterordet till diktsamlingen skriver författaren och krönikören Marcus Birro: »Utan pjosk men med uppriktighet berättar han om knegarna och drömmarna, knarkarna, hororna och galningarna i de små rummen som finns över hela världen. Små upplysta fönster i de stora husen. Spejande som ögon.«

Recensioner:
"Att Otvättad kärlek och helveteshundar erbjuder en god smakbit av Bukowskis diktproduktion står dock klart. Och den rymmer så mycket mer än lystna kroppssafter, starka drycker och buffliga män ... Otvättad kärlek må vara en bantad version av 214 dikter, men den glödande kärnan finns där."
Jonna Fries, Tidningen Kulturen

"Charles Bukowski är en politisk författare - även om han värjde sig mot varje formulering i den riktningen - och det finns förmodligen ingen poet som så konsekvent skildrat vad som sker på kapitalismens soptipp."
Per-Axel Svensson, Borås Tidning

"Statistiskt säkerställt eller ej: det brukar hävdas att Charles Bukowskis böcker är de mest stulna på svenska bibliotek. Orsakerna kan diskuteras, klart är att han gör sig bäst i pocket – inte för den minskade stöldrisken men för den ökade tillgängligheten. Och för att Bukowski (1920-1994) på Los Angeles-manér passar in i slit-och-släng-mentaliteten. Man läser honom inte för evigheten utan för stundens hetta och flyt."
Jan Karlsson - Kristianstadsbladet

« Märkta kort (pocket)  |  Postverket »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.