Lindelöws Bokförlag


Reapris: 75 :- 
Ordpris: (115 :-)
Kategori:
Roman
Översättare:
Ninni Holmqvist
Originalspråk:
Danska
Format:
150 x 205 mm
Sidor:
190
ISBN-13:
9789185379248
Utgivning:
2010 april
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Texas´ rose
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Texas´ rose
Dy Plambeck
Ett gripande fyrverkeri av släktberättelser

Gemenskapen står i centrum i denna färgstarka släktsaga, och dessutom familjehemligheter och den danska släktgården Skovly.

Det är ett fyrverkeri av skrönor och berättelser som flödar, svåra att tygla. När romanens berättare - Abby - reser till Hanoi, till Lillians lilla lägenhet, gör hon det för att hämta hem urnan med sin fasters aska.

Faster Lillian har Texas´ rose som artistnamn. Hon är drottning i samhället Over Dråby. Tillsammans med sin man Jimmy startar hon westernklubben Gunslingers. De arrangerar loppis, bingo, nödhjälpsinsamlingar och semesterresor till High Chaparral i Sverige. Iklädd cowboyhatt, cowboystövlar och peruk gränslar Texas´ rose sin häst och underhåller och sjunger på festerna. Ur boken:

"Det var det okonstlade i Texas’ rose’s framträdanden som fick henne att nå ut till publiken. Bröllopsgästerna gapade när hon tog av sig cowboyhatten och lyfte upp sitt långa, ljusa lockiga hår, så att alla kunde se att det var en peruk, men de föll pladask för det. Den där ärligheten. Hon dolde ingenting."

Men Jimmy och Lillian förblir barnlösa. När Jimmy vill skiljas och Lillian samtidigt får ett sorgens besked från Utah i USA flyttar hon ensam och plötsligt till Hanoi i Vietnam och börjar arbeta på ett barnhem fram till sin död. Berättelserna flödar i Texas´ rose.

Läs ett smakprov, klicka på pdf-symbolen till vänster.

« Tomas Andersson Wij sjunger blues från Sverige  |  Glasvingar »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!