Lindelöws Bokförlag


Pris:
120 :-

Kategori:
Roman
Illustratör:
Joel Earnest
Förord:
Sven Delblanc
Tomas Lindelöw
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
168
ISBN-13:
9789197129216
Utgivning:
1990 september
Upplaga:
3
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Kartonnage
Fabriksmänniskan
Erik Johansson
En nyutgivning av en klassiker (få exemplar kvar)

Ett skrii, ett vråål! Han står vid en maskin, utför några enkla rörelser, och det är han som går sönder. År efter år som robotmänniska. Ett omänskligt pris.

”I nära femtio år stod jag där nere i stanken och helveteslarmet och skrev ner mina tankar i dagboken, samt bokförde vad kamraterna suckat i långa tunga arbetsdagar.” Så börjar debutboken Fabriksmänniskan som gjorde succé 1976 och förvandlade Erik Johansson från förtidspensionär till författare och sanningssägare över en natt.

Boken handlar om många skaker, om vuxenmobbning, fackföreningsrörelsen som karriärstege, om industrimiljöns hot mot samhället, och gud och filosofi.

Denna roman, tillsammans med Erik Johanssons >b>Bakom fabriksmurarna var grunden till teaterpjäs Tok Alfred. Om detta spännande äventyr för en romantext berättar författaren själv i ett par korta texter längst bak i boken.

Boken är illustrerad med svartvita fotografier av Joe Ernest. Sven Delblancs originalförord från 1976 finns med. Tomas Lindelöw har skrivit ett nytt förord till denna utgåva, 1989.

« Bakom fabriksmurarna (pocket)  |  Fabriksmänniskan x 2 (pocket) »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.