Lindelöws Bokförlag


Pris:
120 :-

Kategori:
Roman
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
162
ISBN-13:
9789188144041
Utgivning:
1991 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Höstglöd
Erik Johansson
30 år på en charkuterifabrik

Erik Johanssons tionde bok Höstglöd handlar om vuxenmobbing bland arbetare. Och också om pensionärers sensualitet och sexualitet.

Höstglöd utspelar sig på en charkuterifabrik under 30 år. Som fackligt aktiv och med ett brinnande intresse för kultur, för böcker och konst, lyckas huvudpersonen Plös öka självförtroendet bland arbetskamrater och motverka mobbing på arbetsplatsen. Romanen vårdar drömmen om en djupare mening med arbetsdagen. Erik Johansson tiger inte om orättvisor och kärlekslöshet. Han klär arbetarnas drömmar i ord.

Recensioner:
"... en engagerande och välskriven bok som tar upp ett viktigt problem i arbetslivet, mobbning på arbetsplatserna ... Någonstans på vägen sveks idealen och allt blev till en materialistisk ackordskamp som skapade en allt hårdare stress på arbetsplatserna."
Arbetet Nyheterna, Teddy Gummerus

"Erik Johansson är fortfarande en av mycket få som alls tar upp äldres sensualitet och sexualitet - och visar att kärleken saknar ålder."
Göteborgs-Posten, Christer Swalander

"Erik Johansson är en berättare med ett ljust sinne. Han tycks befinna sig i en trygghet som aldrig riktigt lämnar honom och som bär både hans liv och hans berättarstil. Han är sin egen ängel, skriver två steg ovanför sig själv, i en frihet som han erövrat åt sig vem vet hur."
Dagens-Nyheter, Karl Erik Lagerlöf

« Fabriksmänniskan x 2 (pocket)  |  Nästa: Ändstation! »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.