Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Biografi
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
245
ISBN-13:
9789185379071
Utgivning:
2008 september
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Janne Josefsson - älskad och hatad (pocket)
Stig Hansén
Sveriges mest omtalade grävande journalist

Under ett långt yrkesliv har han blivit en av Sveriges mest fruktade och mest älskade journalister. Orädd, och för tevetittarna outtröttlig.

"Man måste ta folk på allvar, inte nedvärdera dem."
Så säger Janne Josefsson i boken om honom själv. Författare till boken är: Stig Hansén.

Janne Josefsson är född den 27 juni 1952 - i Biskopsgården i Göteborg. "Jag gillar att bli förbannad på saker som jag tycker är fel. I det här jobbet är det en fördel", säger han också i boken. "Jag har vreden, men jag vill inte fördöma. Jag är förbannad, men jag vill begripa."

Janne Josefsson har fått många priser och utmärkelser. I teveprogram som Striptease och Uppdrag granskning har han gjort åtskilliga reportage. Vem minns inte rasismen i valstugorna, resan med 5:ans spårvagn, övervåldet mot Osmo Vallo och de lätt begåvningshandikappade föräldrarna i Oskarshamn som fråntogs sin nyfödda son?

Janne Josefsson bor fortfarande i Göteborg, har ett sommarhus på Åstol, barn i ett nytt äktenskap. Om allt detta och mer därtill kan du läsa i boken: Janne Josefsson - älskad och hatad. Den finns också i en inbunden upplaga, och heter då Janne Josefssons uppdrag.

Recensioner:
"Läsaren får bland annat följa med när Janne Josefsson pratar inför journalistelever, men Hansén porträtterar honom även i hans vardag. Läsaren får veta om det finns reportage Josefsson ångrar, vad han är mest nöjd med, och vad som har hänt efter att reportagen visats på tv. Kapitlen är korta och knyter oftast an till något av Josefssons reportage. Boken är mycket lättillgänglig."
Kajsa Sandin, BTJ

« Inga äpplen på Manhattan  |  Janne Josefssons uppdrag »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.