Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Einar Heckscher
Efterord:
Gunnar Fredriksson
Originalspråk:
Engelska
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
240
ISBN-13:
9789188753199
Utgivning:
2019 mars
Upplaga:
nr. 3
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Heart of Darkness 1902
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Mörkrets hjärta (pocket)
+ novellen Pionjärerna och annat extramaterial
Joseph Conrad
Mörkrets hjärta - klassikernas klassiker

Klassikern Mörkrets hjärta ges ut i nyöversättning. Romanen hittar fortfarande, ett sekel efter första utgivningen i England, ständigt nya läsare.

Den polskfödde sjökaptenen och författaren JOSEPH CONRAD skrev sina böcker på sitt andraspråk, engelskan. Just Mörkrets hjärta har inspirerat många, inte minst filmskapare. I vietnamfilmen Apocalyps Now spelas den demoniske diktatorn och européen Kurtz i djungelns inre av Marlon Brando.

Romanens berättare är sjöfararen och sjökaptenen Marlow, som för befäl över en flodångare som har i uppdrag att segla upp för Kongofloden till det innersta av Afrika, till den belgiska handelsstation som ligger längst bort, längst in i mörkrets hjärta. Det är sent 1800-tal och dessa områden är vita fläckar på européernas världskarta. Här i det okända, befolkat av svarta, härskar den vita elfenbensjägaren Kurtz oinskränkt och sprider skräck och död omkring sig. Kurtz är mer framgångsrik än alla de andra belgiska Bolagets elfenbensjägare tillsammans.

I bokens extramaterial ingår novellen PIONJÄRERNA, en berättelse från en européisk handelsstation i Afrika. Som extramaterial finns också en essä och brev skrivna av Joseph Conrad då han själv var sjökapten i Kongo. Mörkrets hjärta och Pionjärerna är de enda skönlitterära texter som Joseph Conrad skrev om Afrika. Allt i nyöversättning av Einar Heckscher. Dessutom har Gunnar Fredriksson skrivit en lång bakgrundsartikel om det koloniala Kongo och romanen Mörkrets hjärta.

LÄS några smakprov från boken, genom att klicka på länken:

Recensioner:
Fem stjärnor i Expressen: "Så rapp och vass att man tror att den skrevs igår."
Måns Ivarsson, Expressen

"Om jag uppmanades nämna tio böcker som betytt mest för mig, skulle Mörkrets hjärta vara en av dem. Det märkliga (och kanske hemska) är att den inte förlorat i aktualitet."
Karin Widegård, Göteborgs-Posten

"Mörkrets hjärta är den mest inträngande skönlitterära kritiken av kolonialismen ... Mörkrets hjärta tillhör den typen av böcker som aldrig blir inaktuell ... Till det fina med nyutgivningen av Mörkrets hjärta hör att boken innehåller en del extra material som komplitterar tillkomsthistorien kring romanen."
Anders Paulrud, Aftonbladet

"Om du missat Mörkrets hjärta, läs nyöversättningen."
Håkan Linger, Biblioteket i fokus

"Det är en förskräcklig, skrämmande verklighet, ett ångande dödsrike, Conrad tecknar. Ångestladdad. Vibrerande. Feberframkallande. Svettig. Suggestiv. Nästan surrealistisk. Och han skräder inte orden."
Lasse Ekstrand - lekstrand.blogspot.com

« Mörkrets hjärta  |  Natten undrar vem jag är »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.